понеділок, 16 січня 2017 15:46

Премії негативно впливають на здоров'я - вчені

Премії негативно впливають на здоров'я - вчені

Преміальні винагороди призводять до посилених стресів і підривають здоров'я людини, дослідили британські вчені з Університету Східної Англії.

Пояснюють, бажаючи отримати премію за продуктивність, людина починає працювати занадто завзято, що негативно впливає на її здоров'я.

Експерти проаналізували анкети понад 1293 керівників і 13657 співробітників компаній. Виявили, що премії за продуктивність позитивно впливали на ступінь задоволеності співробітників роботою і довіру до керівництва. Але цим самим начальство змушує працівників старанно трудитися, що призводить до стресу, проблем із психологічним станом і здоров'ям.

У гонитві за грошовою винагородою багато співробітників забувають про відпочинок і працюють, не шкодуючи себе.

Разом з тим експерти відзначили, що позитивний ефект від премій спостерігається, якщо їх отримують всі співробітники. В іншому випадку, на думку психологів, у колективі можуть погіршитися відносини, інформує gogetnews.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували норму фізкультури для здоров'я

Однак інше опитування співробітників 600 компаній показало, що зарплати і премії працівники вважають менш важливими, ніж гнучкий графік. Більшість очікують від керівництва не грошової винагороди, а похвали і нематеріальних заохочень. Але відсутність премій та інших виплат їх також не влаштовує.

Вчені встановили, що мінімальний стрес, на який часто не звертають уваги фахівці-психотерапевти, збільшує ризик смерті пацієнта від різних причин. Експерти проаналізували дані більш ніж 68 тис. людей від 35 років.

Окрім того, виявили, що близько чверті населення Землі має мінімальні симптоми неспокою і депресії.
Зараз ви читаєте новину «Премії негативно впливають на здоров'я - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути