субота, 06 лютого 2016 05:22

У РФ визначилися, кому даватимуть продуктові картки

У РФ визначилися, кому даватимуть продуктові картки
ghall.com.ua

Мінпромторг Росії підготував схему адресної продовольчої допомоги населенню, яке продовжує бідніти через кризу, згідно з якою малозабезпечені росіяни отримають електронні картки для покупки їжі в магазинах. Про це пише агенство Reuters.

Адресна допомога населенню, як пропонує Мінпромторг, буде здійснюватися за двома напрямами: придбання продуктів харчування в торговельних точках за допомогою субсидованих державою електронних карт та пільгове або безкоштовне громадське харчування, випливає з коментаря заступник міністра промисловості Віктора Євтухова у відповідь на письмовий запит агентства.

"У разі підтвердження заявки (з боку претендента на адресну допомогу), у відділенні банку-учасника програми громадянину видається електронна платіжна карта для нарахування коштів (електронний продовольчий сертифікат)", - сказав Євтухов.

Представник Мінпромторгу уточнює, що це буде звичайна електронна банківська карта.

"У програмі мають право брати участь об'єкти роздрібної торгівлі всіх торговельних форматів: мережеві і немережеві магазини, ринки, мобільні, нестаціонарні торгові об'єкти, інші об'єкти торгівлі. Єдина вимога - вони повинні бути підключені до центральної процесингової системи програми", - йдеться в коментарі Євтухова.

Раніше у Мінпромторгу Росії підрахували, що учасниками програми продуктових карток для малозабезпечених росіян стануть 20 мільйонів осіб.

Зараз ви читаєте новину «У РФ визначилися, кому даватимуть продуктові картки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути