вівторок, 10 листопада 2015 15:28

У РФ порахували, що продуктові картки потрібні 20 мільйонам росіян

У РФ порахували, що продуктові картки потрібні 20 мільйонам росіян
Фото: finam.ru

У Мінпромторгу Росії підрахували, що учасниками програми продуктових карток для малозабезпечених росіян стануть 20 мільйонів осіб.

Про це заявив представник міністерства промисловості і торгівлі РФ Олександр Ліфінцев, - пише "Сноб".

При цьому він уточнив, що в перший рік до програми мають приєднатися п'ять мільйонів мешканців Росії. 2017-го на неї орієнтовно витратять 70 млрд. руб.

"Не всі одразу зможуть піти і отримати картки в перший рік роботи програми. Це пов'язано з тим, що не всі будуть про це знати. Потрібна буде сильна інформаційна політика. Десь не відразу зможуть спрацювати місцеві органи влади, не зможуть роздавати картки", — пояснив представник міністерства.

Крім того, не всі незаможні "пройдуть фільтри", додав він.

За словами Ліфінцева, розрахунок субсидій на 2017 рік показав, що на одного члена домогосподарства в місяць необхідно в середньому 1,4 тис. руб.

"Це дефіцит доходу в домогосподарствах до величини прожиткового мінімуму з урахуванням витрат на харчування, різних соціальних виплат", – сказав він.

Як зазначають "Ведомости", Ліфінцев також повідомив, що електронним продовольчим сертифікатом можна буде розрахуватися лише за продукти харчування і лише вітчизняного виробництва. Алкоголь і сигарети купувати на цей сертифікат не можна. Не можна буде перевести також в готівку кошти, що перераховуються на нього.

По картці можна буде купити тільки товари з обмеженим терміном придатності. Зокрема, в список не входять крупи і консерви, але включена м'ясна, молочна, рибна продукція, овочі та фрукти, яйця, зелень.

Зараз ви читаєте новину «У РФ порахували, що продуктові картки потрібні 20 мільйонам росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути