середа, 01 червня 2011 09:47

У Митному союзі придумали, як помститися непокірній Україні

У Митному союзі придумали, як помститися непокірній Україні

Комісія Митного союзу ухвалила перше рішення щодо України. Затверджено список товарів, яких торкнуться антидемпінгові та спеціальні захисні заходи, що діють у кожній із країн союзу.

Згідно з рішенням № 648 від 19 травня, ці заходи стосуватимуться сталевих і нержавіючих труб з України, а також поліамідної технічної нитки - скловолокна, столових приладів, машинобудівних кріплень і кріпильних виробів, повідомляє "Комерсант Україна" у публікації "Підрядний союз".

"В основному ці заходи були введені в Росії. Тепер їх дія буде поширено на Білорусь і Казахстан. Єдине виключення - скловолокно, це білоруська ініціатива", - розповіло джерело в Мінекономрозвитку.

Фактично українська продукція тепер буде витіснена з ринків Казахстану і Білорусі, впевнені експерти.

"Введенням мита на українські товари скористаються російські конкуренти, які отримають можливість наростити свою присутність у Казахстані та Білорусі", - вважає заступник керівника департаменту з питань гірничо-металургійного комплексу "Держзовнішінформу" В'ячеслав Попов.

Програють від впровадження цих заходів і споживачі, вважає керівник аналітичного департаменту ІК Concorde Capital Андрій Герус: "Як показує практика, введення антидемпінгових або спеціальних заходів призводить до пропорційного підвищення цін на продукцію".

Швидше за все цим дії митного союзу проти України не обмежаться, вважають експерти.

"Можливості для подальших обмежень дуже великі - досить згадати санітарні норми і стандарти", - зазначив директор економічних програм Центру ім. Разумкова Василь Юрчишин.

Жорсткі заходи проти українського експорту є відповіддю на небажання Україні вступати в Митний союз, упевнений експерт.

Зараз ви читаєте новину «У Митному союзі придумали, як помститися непокірній Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути