пʼятниця, 27 травня 2011 17:36

Лукашенко знайшов ще одну причину кризи: Це Митний союз

Лукашенко знайшов ще одну причину кризи: Це Митний союз

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що на ситуацію в країні впливають, в тому числі, й нерівні умови господарювання в рамках Митного союзу.

"Цього року ми маємо ціну на природний газ більшу, ніж у Німеччині. Спасибі братам-росіянам за це", - зазначив він в п'ятницю на нараді по ситуації на валютному і споживчому ринку.

Крім того, сказав президент, "ми маємо чималі витрати на придбання нафти".

"Нам обіцяли, що у нас не буде мит після того, як ми ратифікуємо всі документи щодо Митного союзу. Однак у нас мито збереглося. Воно називається по-іншому - якась премія для компаній, вона вища однієї третини мита", - зазначив президент.

"Це ставить нас у неоднакові умови з товаровиробниками Росії та Казахстану", - заявив Лукашенко.

Він нагадав, що "під час світової фінансово-економічної кризи працюючи, в тому числі й на склад, ми не отримували необхідної валюти".

"І в той же час ми витрачали величезні суми золотовалютних резервів для того, щоб підтримувати курс національної валюти і виробництво", - зазначив глава держави. У тому числі, продовжив він, "і здійснювали емісію".

"Національний банк вважав це нормальним, кажучи, що у нас низька грошова база в порівнянні з Європою. Сьогодні кажуть, що не треба було працювати на склад. У нас інших варіантів не було, як, стиснувши зуби, працювати в реальному секторі економіки", - заявив Лукашенко.

"Ми продовжували соціальну політику, але втратили відчуття міри. Ми вважали, що гроші беруться з повітря. Треба було жити відповідно до коштів", - сказав президент.

"Чи варто сьогодні посипати голову попелом? Ми відродили сільське господарство, побудували і модернізували понад 500 підприємств. Якщо б ми не врятували село, щоб з нами було зараз? Нам би жерти нічого було ", - заявив президент Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко знайшов ще одну причину кризи: Це Митний союз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути