четвер, 26 травня 2011 10:10

Білорусам дозволили розраховуватися доларами

Білорусам дозволили розраховуватися доларами

Нацбанк Білорусі дозволив приймати іноземну валюту при продажі палива на заправках і надання туристичних послуг, а від іноземців - при наданні їм послуг в готелях, санаторіях, профілакторіях, будинках відпочинку і турбазах, а також медичних і освітніх послуг.

Відповідний лист фінансова установа направила 25 травня в білоруські банки.

В умовах дефіциту в країні іноземної валюти на неї спостерігається ажіотажний попит. А 23 травня Нацбанк оголосив про різку девальвацію білоруського рубля, піднявши офіційний курс долара відразу на 56%.

Для залучення в економіку Білорусі валютних коштів населення (включаючи фізичних осіб-нерезидентів) Нацбанк за погодженням з урядом вважає можливим розширити випадки видачі дозволів суб'єктам валютних операцій на розрахунки в іноземній валюті з фізичними особами на території Білорусі за окремими напрямками, йдеться в листі регулятора.

Список, до якого входять перераховані вище сфери діяльності, не є вичерпним. Згідно з листом, розрахунки в іноземній валюті можуть бути дозволені також на інших напрямках.

Порядок видачі дозволів на прийом іноземної валюти визначений інструкцією, затвердженою у січні 2008 року.

Крім того, Нацбанк дозволив отримання з-за кордону безготівкових переказів в іноземній валюті за угодами, укладеними з фізособами-іноземцями з продажу їм товарів, охоронюваної інформації, виняткових прав на результати інтелектуальної діяльності, майна в оренду, виконання робіт, надання послуг, відчуження нерухомого майна.

Зараз ви читаєте новину «Білорусам дозволили розраховуватися доларами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути