середа, 25 травня 2011 20:08

Росія не образиться, якщо Україна не вступить до Митного союзу - "регіонал"

Росія не образиться, якщо Україна не вступить до Митного союзу - "регіонал"

Відносини з Росією не погіршаться, навіть якщо Україна проігнорує запропоноване президентом РФ Дмитром Медведєвим приєднання до Митного союзу.

Таку думку висловив секретар Парламентського комітету з питань правової політики, народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Толстенко в ефірі Першого ділового каналу.

"У світлі добросусідських взаємин з Росією я не бачу, що якщо ми не підемо на запрошення, озвучене Медведєвим, то це значно погіршить наші зв'язки або не дозволить нам домовлятися про меншу ціну на газ. Думаю, наші відносини з Росією будуть зберігатися і зміцнюватися, утеплятися і бути взаємовигідними", — сказав він.

"Регіонал" вважає, що ультиматум Медведєва про неможливість Україні одночасно бути членом зони вільної торгівлі з ЄС і Митного союзу, можливо, має політичні причини. За словами політика, такі заяви варто "пропускати повз вуха".

"Ця заява, напевно, викликана передвиборчою кампанією. Подібні заяви були озвучені і європейськими чиновниками. Але ми встояли, зберігши прагматизм. У законі про основи внутрішньої і зовнішньої політики сказано, що наш фундаментальне напрямок — це євроінтеграція. Але при цьому ми звертали увагу на стратегічних партнерів: Росію і США. Президент у щорічному посланні говорив, що нас цікавить і Азія, і Близький Схід, і країни, що швидко розвиваються: Індія, Китай, Бразилія", — підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Росія не образиться, якщо Україна не вступить до Митного союзу - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути