пʼятниця, 16 листопада 2012 09:33

Після різкого підняття цін "Київхліб" пішов на поступки

Після різкого підняття цін "Київхліб" пішов на поступки
Хліб подешевшав лише трохи. Фото: alnews.com.ua

ПАТ "Київхліб" частково знизило вартість хліба українського столичного подового на  66 коп.  та батона нарізного київського - на 54 коп.

Про це повідомила прес-служба підприємства.

Таким чином, з 20.00 четверга, 15 листопада 2012 року відпускна ціна за 1 шт. з ПДВ на хліб український столичний подовий 0,95 кг становить 4,02 грн (коштував 4,68 грн після підняття цін) та батон нарізний київський в/с, 0,5 кг - 3,30 грн (коштував 3,84 після подорожчання).

Зазначимо, що до подорожчання відпускна ціна на хліб український столичний становила 3,54 грн з ПДВ за 0,95 кг, а ціна на батон нарізний київський в/с, 0,5 кг - 3,06  грн.

Таким чином, хліб український столичний все одно подорожчав на 48 коп., а батон нарізний київський - на 24 коп.

"Київхліб" наголосив, що зазначені види продукції не належать до соціальних і таких, що підлягають регулювання з боку органів місцевої влади.

Підприємство запевнило, що не змінювало ціни на соціальні сорти хліба: батон Нива, хліб Український домашній, хліб Богданівський, Пшеничний традиційний, Печерський, Арнаут.

Нагадаємо, 12 листопада найбільший столичний виробник хліба "Київхліб" збільшив ціну на український столичний подовий на 68 коп. і нарізний батон Київський на 34 коп.

Того ж дня Київська міська державна адміністрація (КМДА) заявила, що не бачить економічного підґрунтя для підвищення ціни на хліб і не виключила можливість звернутися до Антимонопольного комітету (АМК) та Генеральної прокуратури з проханням застосувати відповідні санкції до підприємства "Київхліб".

Пізніше голова КМДА Олександр Попов доручив створити у Києві власний резерв борошна, з якого виготовлятимуть хліб обласні хлібокомбінати.

У свою чергу Київське міське територіальне відділення АМК рекомендувало "Київхлібу" привести ціни на хліб до рівня, який був би можливий за умов існування значної конкуренції на ринку.

Зараз ви читаєте новину «Після різкого підняття цін "Київхліб" пішов на поступки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути