вівторок, 13 листопада 2012 20:30

Ціни на хліб не виростуть через здорожчання пшениці - Мінагрополітики

Ціни на хліб не виростуть через здорожчання пшениці - Мінагрополітики
В Аграрному фонді є є 1 мільйон 800 тисяч тонн пшениці для дешевого хлібу. Фото: tsn.ua

В Аграрному фонді є достатньо ресурсів для того, щоб запобігти зростанню цін на хліб тільки через здорожчання зерна.

Про це повідомив начальник відділу моніторингу аграрного ринку Міністерства аграрної політики та продовольства Ярослав Черевичний у ефірі Українського радіо.

"На сьогодні є 1 мільйон 800 тисяч тонн пшениці. Це половина потреби для випікання масових сортів хліба, не тільки соціальних", - сказав він.

Проте, за його словами, обласні державні адміністрації уклали договори з Аграрним фондом на закупівлю лише на 40 тис. тонн пшениці.

"На регіональні ресурси спрямовано 1 мільйон 268 тисяч тонн. Це достатньо серйозні обсяги, щоб забезпечити внутрішні потреби", - додав Черевичний.

У свою чергу, аналітик консалтингового агентства "ААА" Марія Колесник запевнила, що дефіциту зерна в Україні немає і не слід очікувати, що він виникне найближчим часом.

Нагадаємо, 12 листопада найбільший столичний виробник хліба "Київхліб" збільшив ціну на "Український столичний подовий" на 68 коп. та нарізний батон "Київський" на 34 коп.

Того ж дня Київська міська державна адміністрація (КМДА) заявила, що не бачить економічного підґрунтя для підвищення ціни на хліб, і не виключила можливість звернутися до Антимонопольного комітету (АМК) та Генеральної прокуратури з проханням застосувати відповідні санкції до підприємства "Київхліб".

Сьогодні стало відомо, що голова КМДА Олександр Попов доручив створити у Києві власний резерв борошна, з якого виготовлятимуть хліб обласні хлібокомбінати.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на хліб не виростуть через здорожчання пшениці - Мінагрополітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути