вівторок, 13 листопада 2012 16:46

У Попова розповіли, як здешевлюватимуть хліб

У Попова розповіли, як здешевлюватимуть хліб
Руслан Крамаренко нагадав, що у Києві діє закон, який регулює ціни на продукти харчування. Фото: glavcom.ua

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов доручив створити у Києві власний резерв борошна, з якого виготовлятимуть хліб обласні хлібокомбінати.

Про це повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

"На доручення голови ми створимо резерв борошна, з якого вироблятимуть хліб на підприємствах області. Таким чином, ми створимо додаткову схему виготовлення хлібобулочних виробів, яка буде незалежною від дій хлібного монополіста ПАТ "Київхліб". Другим кроком з боку міської влади стане забезпечення необхідних умов для створення конкуренції на цьому ринку, що теж убезпечить киян від самовільних дій "Київхліба", - цитує слова Крамаренка прес-служба КМДА.

Він також пояснив, що сьогодні у Києві діє закон, який регулює ціни на продукти харчування, у тому числі і на хліб, а також передбачає норми рентабельності продукції. Саме перевищення цих норм і стало підставою звернення до Антимонопольного комітету і Генеральної прокуратури, уточнив Крамаренко.

"Якщо проаналізувати напрямки ціноутворення хлібобулочних виробів та взяти до уваги вартість основних енергоносіїв, то тут ми не бачимо підстав для підвищення ціни на хліб, адже вони останнім часом не дорожчали", – додав заступник голови КМДА.

Нагадаємо, у понеділок найбільший столичний виробник хліба "Київхліб" збільшив ціну на "Український столичний подовий" на 68 коп. та нарізний батон "Київський" на 34 коп.

Зараз ви читаєте новину «У Попова розповіли, як здешевлюватимуть хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути