понеділок, 23 січня 2017 16:56

Експерт спрогнозував курс долара на тиждень

Експерт спрогнозував курс долара на тиждень
Молодий буковинець

Протягом тижня офіційний курс долара зменшиться до 27,2 грн. На міжбанку до кінця тижня прогнозують 27 грн за долар, а на готівковому ринку - від 27,1 до 27,5 грн. Про це розповів у коментарі Gazeta.ua старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

"Минулого тижня тенденцію до подорожчання долара, яка почалася з початку року, остаточно зламали. Гривня укріпилася на всіх сегментах валютного ринку. Зростання курсу долара на початку року стало традицією. Про це свідчать попередні два роки", - зазначає Іосуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Нацбанку пояснювали подорожчання долара - топ-5

Минулого тижня офіційний курс "зеленого" знизився з 27,67 грн до 27,43 грн. На міжбанку долар подешевшав з 27,72 грн до 27,34 грн. До цього американська валюта дорожчала.

"Основні причини подорожчання долара на початку року - зниження активності експортерів та активне "освоєння" в грудні невикористаних до цього часу бюджетних витрат. Але 2015-го і 2016-го зростання долара на початку року змінювалося його істотним падінням. Надлишок гривневої ліквідності "розсмоктувався", і активніше надходила виручка від експорту. Нинішній рік не буде винятком. Долар повернеться до рівня 27 гривень", - каже аналітик.

За його словами, у першому кварталі року американська валюта може подешевшати до 26 грн.

"Протягом нинішнього тижня курс долара може знизитися до 27,2 гривні. На міжбанку - до 27 гривень. На готівковому ринку - до 27,1 - 27,5 гривні", - прогнозують в "Альпарі".

Національний банк України встановив офіційний курс гривні на рівні 27,42 грн за долар. За вихідні "зелений" подешевшав на 2 коп.
Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував курс долара на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути