понеділок, 16 січня 2017 16:06

Долар по 29 грн: що пишуть у соцмережах

Долар по 29 грн: що пишуть у соцмережах
Ubr

Курс долара наближається до психологічної позначки в 30 грн. Зранку Національний банк України встановив офіційний курс гривні на рівні 27,66 грн за долар. Регулятор оголосив аукціон з продажу 50 млн дол. Продав 38,7 млн дол. Готівковий долар в обмінниках купують за 28,56 грн, продають по 28,70 грн. Gazeta.ua зробила підбірку коментарів соцмереж про подорожчання курсу "зеленого".

"Долар по 30: фестиваль паніки та істерики. Почну з того, що гривня повинна девальвувати. Це її нормальний стан. Допоки наша конкурентоздатність "хворіє", а інвестиції обходять нас стороною – це буде відбуватись постійно", - пише у Faсebook директор аналітичної групи Case Дмитро Боярчук.

"Звикайте до коливань на валютному ринку! Ми з вами пережили курс і 35 гривень за долар в лютому 2015-го, після чого влітку 2015-го радісно купували долар по 22 і навіть по 21,5. Гривня – валюта не для боягузів і серед сотні країн з ринками, що розвиваються, ми такі не одні", - пише на сторінці у Faсebook Віталій Шапран із Українського товариства фінансових аналітиків.

Нацбанку варто було б переглянути комунікацію з суспільством. Одна з причин недовіри українців та бізнесу до регулятора - його пояснення девальвації. Багато прогнозів Нацбанку не справджувалися, а пояснення зростання курсу долара не сприймає суспільство.
Зараз ви читаєте новину «Долар по 29 грн: що пишуть у соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути