понеділок, 30 січня 2017 13:04

Чому зростає попит на працівників без диплома - експерт

Чому зростає попит на працівників без диплома - експерт
www.lookatme.ru

Більшим попитом у роботодавців почали користуватися працівники з незакінченою вищою освітою та студенти. У такий спосіб компанії заощаджують. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла експерт порталу HeadHunter Україна Катерина Мащенко.

"Роботодавці шукають можливості отримати хороших фахівців за невеликі кошти. Частіше беруть на стажування студентів і людей із незакінченою вищою освітою. Потім їх донавчають. Вирощують під свої потреби фахівців. Це дешевше, ніж платити високу зарплату висококваліфікованим спеціалістам", - говорить Мащенко.

43% роботодавців готові взяти на роботу таких працівників, свідчать дані опитування HeadHunter Україна. Ще 19% зазначили, що не запитують про освіту в кандидатів. Третина зізналася, що віддадуть перевагу спеціалістам або магістрам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На що українці готові заради нової роботи

Троє зі ста роботодавців визнали, що при працевлаштуванні звертають увагу на додаткову освіту пошукача.

"Курси, тренінги потрібні в будь-якій професії. Особливо, це стосується студентів. Цей пункт у резюме студентів може замінити досвід роботи, якого поки що немає", - наголошує Катерина Мащенко.

Торік найбільше резюме надходило від студентів. За ними - пошукачі роботи в галузі ІТ, менеджери з продажу, адміністративний персонал і фахівці з маркетингу. Активно шукали роботу керівники.
Зараз ви читаєте новину «Чому зростає попит на працівників без диплома - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути