понеділок, 16 січня 2017 14:22

На що українці готові заради нової роботи

На що українці готові заради нової роботи
Кий Авиа Карго

Двоє з п'яти офісних працівників переїжджали заради нової роботи.

Для двох із п'яти людей найважче було пережити розлуку з близькими, свідчать дані опитування порталу з пошуку роботи HeadHunter Україна. Висококваліфікованим фахівцям роботодавці готові допомогти з переїздом і виявити лояльність. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла експерт порталу Катерина Мащенко.

"Для більшості роботодавців немає значення, звідки кандидат. Потрібен фахівець, готовий активно та натхненно працювати і приносити результати. У деяких випадках, особливо якщо йдеться про вузькоспеціалізованого, висококласного кандидата, роботодавець готовий піти на поступки, допомогти з переїздом, виявити лояльність", - говорить Мащенко.

Найскладнішим у переїзді майже половина опитаних назвала пошуки житла, дитячого садочка чи школи для дітей, оформлення документів для медичного обслуговування. Попри труднощі з переїздом, три чверті опитаних сказали, що це було правильне рішення. Ще п'ята частина зазначили, що загалом почуваються непогано, хоча в їхньому житті нічого особливо не змінилось. Троє зі ста опитаних шкодують про те, що зважились на переїзд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці бояться змінювати професію

"Коли мова йде про роботу закордоном, переїзд – це головна обставина. Усі вакансії від роботодавців з інших країн передбачають тимчасову зміну місця проживання. Порівняно з 2015 роком, торік кількість пропозицій від роботодавців з-за кордону збільшилось у півтора разу. Найчастіше для недипломованих фахівців пропонують роботу на будівництві, в сфері сільського господарства, обслуговуючим персоналом. Кваліфіковані кадри шукуають у IT, медицині", - уточнює Катерина Мащенко.

Часто у польських офісах працює більше українських працівників, ніж поляків. Польські роботодавці для українців найбільше пропонують вакансії на робітничі спеціальності: персонал на заводи, збирачі овочів і фруктів, будівельники, працівники на харчове виробництво. На другому місці за попитом кваліфіковані спеціалісти - інженери, технологи, механіки у виробничі підприємства.
Зараз ви читаєте новину «На що українці готові заради нової роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути