четвер, 02 червня 2011 10:18

Яценюк натякнув, що вступ до Митного союзу - це повернення до СРСР

Яценюк натякнув, що вступ до Митного союзу - це повернення до СРСР

Митний союз чи будь-які інші форми інтеграції не повинні розглядатися як процес формування нового простору, в якому буде домінувати одна з партнерських країн.

Про це заявив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк в інтерв'ю радіо "Эхо Москвы".

"Це ми вже проходили. А то починаємо з Митного союзу, потім кажемо, що рубль буде конвертований, потім робимо спільну енергетичну політику, потім робимо єдиний культурний простір, потім робимо ще єдиний мовний простір. Слухайте, це все вже було", - сказав він.

За словами нардепа, перебування України в Митному союзі і підписання Україною зони вільної торгівлі - це несумісні речі.

"Я був ініціатором парламентських слухань та резолюції парламенту України щодо завершення переговорів з Європейським союзом про зону вільної торгівлі. Верховна Рада України майже конституційною більшістю проголосував за те, що Україна рухається до Європейського союзу - раз, Україна підписує угоду про асоціацію з Європейським союзом - два, Україна підписує угоду про повноцінну і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з Європейським союзом - три, і Україна не вступає до Митного союзу - чотири", - підкреслив Яценюк.

Починати діалог з Митним союзом Україні слід після після завершення переговорів з європейськими партнерами, вважає лідер "Фронту змін".

"Я підкреслюю - з Митним союзом як організацією, в якій усередині три країни, також про підписання зони вільної торгівлі. Це буде правильно, це буде коректно і найголовніше - це важливо. Важливо не тільки для України, але і для країн - членів Митного союзу. Тобтоце ситуація, виграшна для всіх, як для України, так і для Європейського союзу, так і для наших російських та інших партнерів", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк натякнув, що вступ до Митного союзу - це повернення до СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути