середа, 28 вересня 2016 15:33

Росія вигадала нові "відмазки" у справі MH-17

Росія вигадала нові "відмазки" у справі MH-17
Фото: zn.ua

Кремль заявив, що розслідування обставин катастрофи малайзійського Boeing поблизу Донецька 2014 року супроводжується спекуляціями.

Про це сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пэсков, передають "РИА Новости".

"Ця історія обрамлена, на жаль, величезною кількістю спекуляцій, некваліфікованою, непрофесійною інформацією. Вона супроводжується приховуванням і ненаданням низкою країн цілих масивів інформації, даних радарів", - сказав Песков.

Він заявив, що російська сторона передала всю наявну інформацію щодо катастрофи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 російської брехні щодо збитого Boeing-777

За його словами, дані однозначні і на них ракети немає.

"Відповідно, якщо була б ракета, то вона могла бути використана тільки з іншої території. Я не стверджую з якої - це справа фахівців. Це не гіпотеза, а однозначні дані, які ґрунтуються на первинних даних радарів", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, міжнародна група дослідників зробила висновок, що пускову установку "Бук", з якої знищили пасажирський авіалайнер Boeing-777 в небі над Донбасом у липні 2014-го, доставили в Україну з Росії.

Літак МН-17 компанії Malaysia Airlines, який прямував маршрутом з Амстердама в Куала-Лумпур, збила ракета, випущена із зенітного комплексу "Бук", 17 липня 2014 року. Він упав неподалік селища Грабове на Донеччині. Унаслідок трагедії загинули 298 людей на борту.

Зараз ви читаєте новину «Росія вигадала нові "відмазки" у справі MH-17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути