вівторок, 19 липня 2016 00:45

"Террористы сбили гражданский самолет"

"В районе Тореза только что сбили АН-76. Птичка упала за террикон, жилой сектор не зацепила", — написав у соц­мережі о 16:50 17 липня 2014-го керівник бойовиків ДНР 45-річний Ігор Гіркін і додав два відео.

Того ж дня радник міністра внутрішніх справ України 37-річний Антон Геращенко заявив, що літак збила ракета "земля-повітря", випущена з "Бук М1", який дозволяє знищувати цілі на висоті понад 10 км:

— Террористы, не ведая, что творят, сбили гражданский самолет. Погибло около 300 человек.

Згодом бойовики видалили усі повідомлення про збитий ними літак.

СБУ опублікувала аудіозапис переговорів від 16:20 17 липня 2014-го. За її даними, один голос належав бойовику ДНР Ігору Безлеру на прізвисько "Біс". Він доповідав:

"Із Чорнухинського блокпоста збили цивільний літак. Розсипався в повітрі в районі шахти "Петропавлівської".

О 21:30 бойовики знайшли "чорні скриньки" — бортові самописці літака. Представник ДНР Денис Пушилін сказав, що їх не віддадуть Україні — лише Москві. Згодом — що це були не "чорні скриньки".

Кілька днів на місце аварії не пускали міжнародних експертів під загрозою стрілянини. 24 липня жителька Тореза Катерина Пархоменко опублікувала в соцмережі своє фото з тушшю для вій.

"Тушь из Амстердама, а вернее — с поля. Ну, вы поняли, — написала. — Это один знакомый мародер подогнал. Много вещей по рукам пошло, от пинцетов до одежды".

Слідство триває досі. Багато фахівців вважають збиття боїнга переломною точкою в стосунках Росії із США, ЄС та їхніми союзниками. Воно спричинило нову хвилю міжнародних санкцій проти РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Террористы сбили гражданский самолет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути