вівторок, 18 квітня 2023 09:16

Окупанти наступають на кількох напрямках одночасно. Зазнають втрат – Сирський

Окупанти наступають на кількох напрямках одночасно. Зазнають втрат – Сирський
Сили оборони завдають втрат окупаційній армії РФ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупаційні війська намагаються наступати на кількох напрямках одночасно.

Але на більшості – ворожі дії безуспішні. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, передає Military Media Center.

"Попри високу активність ворога, нашим бійцям вдається стримувати його просування вперед та завдавати значних втрат", – сказав він.

Куп'янський напрямок

За словами Сирського, тут були спроби противника вести наступальні дії.

"Але завдяки влучному вогню нашої артилерії підрозділи противника вдались до втечі, навіть не діставшись рубежу переходу в атаку", – зазначив командувач.

Лиманський напрямок

Дії ворога були також безуспішні. Всі його спроби провести наступальні дії розбились через стійкість наших позицій та мужність воїнів, каже Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін влаштував "вояж" окупованими територіями України – росЗМІ

Бахмутський напрямок

Він досі залишається епіцентром бойових дій. За словами Сирського, бої за Бахмут тривають. Ситуація "на даний час контрольована".

"Противник зосереджує найбільші свої зусилля і не полишає мету взяти місто під контроль за будь-яку ціну. Ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів, перетворюючи місто на руїну", – додав командувач.

Він зазначив, що українські захисники завдають противнику "значних" втрат і "відчутно" гальмують його наступальні дії.

На ранок 18 квітня противник продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Минулої доби сили оборони відбили там понад 70 атак, повідомив український Генштаб.

17 квітня росіяни завдали чотири ракетних та 41 авіаційний удар по Україні. Також здійснили 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі. Є поранені серед мирного населення і загроза нових обстрілів, за даними Генштабу.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти наступають на кількох напрямках одночасно. Зазнають втрат – Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути