вівторок, 18 квітня 2023 06:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни наступають на п'яти напрямках з допомогою авіації: нові дані Генштабу

Росіяни наступають на п'яти напрямках з допомогою авіації: нові дані Генштабу
Генштаб ЗСУ назвав п'ять напрямків, які штурмують окупанти. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 18 квітня в епіцентрі бойових дій залишаються міста Бахмут та Мар'їнка в Донецькій області.

Ворог активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію під час наступів. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

"Противник зазнає чималих втрат, але продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом доби (там. – Gazeta.ua) відбито понад 70 атак", – йдеться в повідомленні.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Водночас триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Білорусі.
Минулої доби, 17 квітня, противник обстріляв населені пункти Соснівка, Попівка та Іскрисківщина Сумської області. Також Окіп, Байрак, Вовчанськ, Охрімівка та Нестерне на Харківщині.

Куп'янський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки. Ворожих обстрілів зазнали Тополі, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Западне Харківської області.

Лиманський напрямок

Противник вів безуспішні безуспішні наступальні дії в районі північніше Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Іванівка і Спірне на Донеччині.

Бахмутський напрямок

Не припиняються бої за місто Бахмут. В районі населених пунктів Іванівське та Предтечине противник вів безуспішні наступальні дії.

Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Новодмитрівка, Плещіївка, Щербинівка та Торецьк Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим закінчились атаки росіян біля Бахмута та Авдіївки: свіжі дані Генштабу

Авдіївський напрямок

Невдалі ворожі спроби наступу були в районах Новокалинового, Сєверного та Первомайського Донецької області. Окупанти обстріляли, зокрема, Керамік, Новокалинове, Бердичі, Авдіївку, Тоненьке, Нетайлове, Первомайське та Карлівку.

Мар'їнський напрямок

Відбито численні ворожі атаки в районі Мар'їнки. Водночас ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Поточної доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв населені пункти Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Нескучне, Золота Нива, Пречистівка та Вугледар.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник продовжує вести оборонні дії. Протягом доби здійснив понад 40 обстрілів населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів Запорізької області. Також Нікополь на Дніпропетровщині, Золота Балка, Берислав, Львове, Іванівка, Микільське, Антонівка Херсонської області та Херсон.

Минулої доби росіяни завдали чотири ракетних та 41 авіаційний удар по Україні. Також здійснили 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі. Є поранені серед мирного населення і загроза нових обстрілів, повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни наступають на п'яти напрямках з допомогою авіації: нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути