вівторок, 18 квітня 2023 06:52

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розправилися з російською "Мерлін" і вдарили по скупченню ворога

ЗСУ розправилися з російською "Мерлін" і вдарили по скупченню ворога
Втрат противнику завдала авіація Сил оборони України. Фото: ілюстративне, facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 17 квітня, українські захисники збили ворожий розвідувальний дрон типу "Мерлін".

Загалом за добу авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки РФ, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 18 квітня.

Результативно відпрацювали по окупаційних військах і підрозділи ракетних військ і артилерії.

"Уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також одну станцію радіоелектронної боротьби", – додали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим закінчились атаки росіян біля Бахмута та Авдіївки: свіжі дані Генштабу

Окупанти тим часом не припиняють тероризувати мирних українців обстрілами. Минулої доби завдали чотири ракетних та 41 авіаційний удар. Також здійснили 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

"Є поранені серед мирного населення. Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – попередили військові.

На ранок 18 квітня противник продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Минулої доби сили оборони відбили там понад 70 атак, повідомив Генштаб ЗСУ.

В епіцентрі бойових дій залишаються міста Бахмут та Мар'їнка в Донецькій області. Ворог активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію під час наступів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розправилися з російською "Мерлін" і вдарили по скупченню ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути