пʼятниця, 19 серпня 2016 15:49

2 роки тому українські війська могли звільнити Іловайськ

2 роки тому українські війська могли звільнити Іловайськ
Фото з відкритих джерел

19 серпня 2014 року українські війська могли звільнити місто Іловайськ на Донеччині.

"Сили АТО частково звільнили Луганськ та Іловайськ. Українські військові продовжують наступальні дії і закріплення позицій в передмістях Донецька, Горлівки і Первомайська. Заблокували місто Алчевськ, а також зосереджують зусилля на утриманні висоти поблизу кургану Саур-Могила. Також українські військові звільнили більшу частину міста Іловайськ, відрізавши шляхи постачання до нього живої сили і техніки бойовиків. Повністю взяти під контроль місто силовики обіцяють в найближчі години", - говорив тоді речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 серпня російські регулярні війська вторглись на територію України.

19 серпня всі підрозділи батальйонів "Азов" і "Шахтарськ" вийшли з боїв і повернулися до Маріуполя і Комсомольського відповідно. Участі у подальших боях за Іловайськ ці підрозділи не брали.

У боях за звільнення території України від бойовиків загинув один український військовослужбовець, ще 28 отримали поранення. У батальйоні "Донбас" повідомили про чотирьох важкопоранених. Серед них і командир батальйону Семен Семенченко. В результаті мінометного обстрілу бойовиків Семенченко отримав множинніосколкові поранення і здав командування. Керування взяв на себе начальник штабу на позивний "Філін". Контузію отримав командир батальйону "Дніпро-1" Юрій Береза, проте з бою не вийшов.

Раніше повідомляли, що 18 серпня батальйон "Донбас" увійшов до Іловайська.

Відео: Youtube Dmytro Linko

Зараз ви читаєте новину «2 роки тому українські війська могли звільнити Іловайськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути