четвер, 18 серпня 2016 09:36

18 серпня батальйон "Донбас" увійшов до Іловайська

18 серпня батальйон "Донбас" увійшов до Іловайська
ipress.ua

18-19 серпня батальйон "Донбас" увійшов в Іловайськ за підтримки Збройних сил України.

"Донбас" посилили 82 бійця 51 та 17 бригади. Військові мали 4 танки й 4 БМП.

Слідом за "Донбасом" у місто увійшов батальйон "Дніпро-1". Командир "донбасівців" Семен Семенченко отримав осколкове поранення й залишив бій. Керування взяв на себе начальник штабу "Філін". Контузію також отримав командир батальйону "Дніпро-1" Юрій Береза, проте залишався в Іловайську до розстрілу колони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію може зупинити превентивний удар - ізраїльський військовий

"19 серпня я заводив велику диверсійну групу з 76 бійців у тил ворога. Ми захопили ліву частину Іловайська і хотіли допомогти тим, хто бив у лоб і по правому флангу. Це і "Правий сектор", і "Дніпро", і Збройні сили. Ми зайшли просто до центру міста. Там я отримав кульове поранення в голову. Життя мені врятував шолом. Була тріщина основи черепа. Кулю з голови витяг сам і сам 3 тижні обробляв рану. Шоломи врятували життя тоді ще кільком моїм побратимам з нашої роти", - пригадує один із командирів "Донбасу" Тарас Костанчук з позивним "Бішут".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батальйон "Донбас" уникнув пастки в Іловайську

Нагадаємо, 459 бійців загинули в Іловайську котлі, поранені - 478. Кількість зниклих безвісти ще не встановлена. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.
Голова слідчої комісії із розслідування Іловайської трагедії Андрій Сенченко заявив, що загинули близько тисячі військових.
Іловайськ був оточений приблизно 3,5 тис. російських військових, посилених 500 бойовиками, вважає він.

Зараз ви читаєте новину «18 серпня батальйон "Донбас" увійшов до Іловайська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути