четвер, 11 серпня 2016 17:25

11 серпня російські регулярні війська вторглись на територію України

11 серпня російські регулярні війська вторглись на територію України

11 серпня 2014 року російські війська почали вторгнення на територію України.

Російські військові захопили пункт пропуску "Маринівка", підрозділи 18 ОМСБр зайшли в Дмитрівку, Значно зросла кількість артилерійських обстрілів позицій 3-го батальйону 30 ОМБр в районі Степанівки. 12 серпня російська армія зайшла до міста Сніжне, де з'єдналась з нерегулярними проросійськими формуваннями.

У цей час підрозділи розвідки 40-го батальйону змогли зайняти позиції на автотрасі Іловайськ - Харцизьк на північ від Іловайська в районі селища Зелене. Це дозволило створити сприятливі умови для подальшого штурму міста. Ці позиції успішно утримували до кінця серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідування Іловайської трагедії завершується, винні встановлені - Луценко.

13 серпня танкова колона проросійських сил вийшла на Степанівку. 3-й батальйон 30-ї ОМБр у Степанівці був остаточно деморалізований під артударами, втратив мораль і при появі танкових колон покинув населений пункт, залишивши таким чином 1-й батальйон у Боково-Платове у глибокому тилу противника. Військовослужбовці 3-го батальйону самовільно покинули зону АТО, повернувшись у місця постійної дислокації.

Раніше повідомлялось, що 10 серпня 2014 року за участю добровольчих батальйонів "Донбас", "Азов", "Шахтарськ" і "Правого сектора" спільно з ВСУ відбулася військова операція зі штурму Іловайська. Сумарна кількість українських добровольців, які мали штурмувати Іловайськ налічувала 200 осіб. В боях втратили БМП і 12 осіб загиблими.

Зараз ви читаєте новину «11 серпня російські регулярні війська вторглись на територію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути