понеділок, 20 травня 2013 16:41

У прокат виходить перша збірка українських короткометражок "нової хвилі"
6

День незалежності
Між дванадцятою та опівночі
Дорога
Борода
Гамбург

23 травня у широкий прокат вийде дебютна збірка короткометражних фільмів "Українська нова хвиля". До неї увійшли сім фільмів, створених українськими режисерами-дебютантами протягом 2012 року.

"У США була історія, коли хлопець причепився до вантажівки. У нашому фільмі за фурою поїздили всі. І Женя - наш головний герой, і манекени, і каскадер. У короткометражці піднімаю тему непотрібних дітей, - розказує режисер Максим Ксьонда. Його 21-хвилинна стрічка "Дорога" ввійшла до збірника "Українська нова хвиля".

У ньому йдеться про підлітка, який побився об заклад і причепився в інвалідному візку до фури та проїхав так із Харкова до Полтави, до свого батька. Той має іншу родину у місті.

У добірці покажуть "День Незалежності" (реж. Антоніна Ноябрьова) - своєрідний погляд молодих і неприкаяних жителів українських спальних районів на День незалежності. Про місцевого дивака - старого одинокого чоловіка - фільм "Борода" (реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук). А також стрічки - "Уроки української" (реж. Руслан Батицький), "Гамбург" (реж. Володимир Тихий), "Діалог на самоті" (реж. Юлія Райнветер) та "Між дванадцятою та опівночі" (реж. Денис Сполітак).

Фільми можна буде побачити у восьми українських містах – Дніпропетровську (з 23 травня), Києві (з 23 травня), Ужгороді (з 25 травня), Івано-Франківську (з 25 травня), Одесі (з 25 травня), Рівному (з 25 травня), Львові (з 30 травня), Донецьку (з 30 травня), Чернівцях (з 30 травня).

Проект прем'єрних показів найновіших українських фільмів "Українська нова хвиля" започатковано Національним Центром Довженка в грудні 2012 року. У планах випускати в кінопрокат нові короткометражки молодих режисерів двічі на рік.

Зараз ви читаєте новину «У прокат виходить перша збірка українських короткометражок "нової хвилі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі