четвер, 16 травня 2013 12:48

"Ви всі в небезпеці" - огляд кінопрем'єр 16 травня

"Ви всі в небезпеці" - огляд кінопрем'єр 16 травня
Кадр з фільму "Стартрек: Відплата". Фото: kinopoisk.ru

Найбільш пафосна стрічка цих вихідних – "Великий Гетсбі" ще вчора відкривала Каннський кінофестиваль, а вже сьогодні виходить на вітчизняні екрани. Тож, кіноманам випала можливість в певній мірі долучитись до наймасштабнішого кінематографічного свята.

Серед інших чотирьох прем'єр цього тижня варто відмітити "Стартрек: відплата" за його спецефекти, а також "Відв'язні канікули" за те, що це, по суті, перша масштабна літньо-пляжна стрічка цього року.

Стартрек: Відплата

"Я топтатиму ваші холодні трупи" - погрожує антагоніст стрічки. Продовження відомої космічної саги "Зоряний шлях".

Молодий і завзятий Кірк вже став головнокомандуючим Федерації. Тепер перед ним постав новий ворог, який прагне встановити в світі хаос. Та чи вистачить Кіркові сил не допустити повторне руйнування, як колись сталось з планетою посла Спока. Крім того, відкриваються старі таємниці, котрі кардинально змінюють хід подій.

"Це розважальна історія. Досить скромна, трохи розважальна і ледь вражаюча. Навряд ви зустрінете тут якісь несподівані повороти сюжету чи відкриєте для себе якісь вражаючі сторони славетного "Зоряного шляху" - Time Out.

Великий Гетсбі

- Ти не можеш повторити минуле.

- Звичайно, що можу – відповідає головний герой стрічки своєму найкращому другові.

Адаптація однойменного роману Скотта Фіцджеральда. Для головного героя Ніка головним в житті є багатство, високий соціальний статус та безтурботне життя. Крок за кроком Нік прямує до своєї мрії, хоч і дається це йому зовсім непросто. Та він не здогадується, наскільки сильне розчарування чекає на нього в самому кінці… Адже під оболонкою красивого життя криється гірка істина про те, що всі ці красиві світські люди – безумці, життя яких обов'язково закінчується трагічно.

"Мені подобаються публічні заяви самозакоханого режисера База Лурмана про те, що він прагнув зняти епічну романтичну історію. Та в результаті фільм вийшов дуже надмірним, нудним та недалеким. Ну, а щодо романтики, то тут вона вражає не більше ніж шлюбні ігри диких тварин" - New York Observer.

Відв'язні канікули

"В мене дуже погане передчуття щодо цього" - говорять головні героїні цієї стрічки після зустрічі з наркоторговцем.

Приблизно те ж саме казали кінокритики перед прем'єрою картини. І їх побоювання були небезпідставними. Чотири сексапільні красуні-студентки планують провести канікули в найкрутішому місці на планеті, де море алкоголю та наркотиків. Однак втілити свій задум їм заважає відсутність грошей. Через це вони вирішують обчистити фаст-фуд. Після успішного пограбування подружки відправляються на узбережжя – до своєї заповітної мрії. Та під час однієї з вечірок їх арештовують за торгівлю наркотиками. Вибратись з халепи їм допомагає дивак-наркодилер на ім'я Чужий. Саме після зустрічі з ним і починаються найяскравіші моменти їх відв'язних канікул.

"Це стрічка – як діагноз сьогоднішньому гедоністичному та нігілістичному поколінню молодих людей, для яких відпочинок є головним в житті. Безжалісна історія в цій стрічці розкриває перед глядачем прогнилі моральні цінності головних героїнь, в яких неважко впізнати сучасників" - Toronto Star.

Любов

"Чи відчували ви колись справжню самотність?" - запитує глядачів голос з екрану. Напевне, на всій Землі не знайдеться настільки самотньої людини, як головний герой цієї картини.

Під час громадянської війни в США капітан Лі Бріггс натрапляє на космічний корабель. Багато років потому далекий нащадок цього капітана Міллер опиняється в якості астронавта на міжнародну дослідницьку станцію в космосі. Він збирає данні про космос і надсилає їх на Землю. Проте одного разу зв'язок з космічною базою втрачається і астронавт лишається на самоті посеред космосу. Йому доводиться прикласти великі зусилля для того, щоб не з'їхати з глузду від цієї самотності в цьому інформаційному вакуумі. В цей час він пригадує своє минула та мріє про ту єдину, котру кохав все життя, однак яку, напевне, так ніколи і не зустрічав. І так проходить шість років.

"Це депресивний науково-популярний фільм в стилі "Космічної Одисеї 2001" Стенлі Кубрика та "Соляриса" Андрія Тарковського" - Observer [UK].

Віртуальна битва: атака роботів

"Їй судилося знайти воїна" - говориться про головну героїню стрічки, яка буде відчайдушно рятувати своє королівство.

Нечасто вітчизняному глядачеві випадає можливість переглянути фільм з Малайзії. Сюжет розгортається у відеогрі "Королівство Хілл", персонажі якої продовжують жити навіть коли комп'ютер вимкнено. Там, у віртуальній реальності, вони переживають справжні емоції. Одного разу на це кібер-королівство нападають віруси, які нищать все навколо. Головна героїня картини, маленька принцеса на ім'я Аманда, вирішує врятувати своє королівство. Для цього за допомогою магії вона переноситься у реальність, де шукає Сонячного Воїна – єдиного, хто в змозі врятувати кіберсвіт маленької Аманди.

Зараз ви читаєте новину «"Ви всі в небезпеці" - огляд кінопрем'єр 16 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі