середа, 15 травня 2013 14:16

Каннський фестиваль починається з Леонардо ді Капріо, який купається у грошах
26

Фото: Фото: Reuters

Сьогодні ввечері прем'єрою нової костюмованої екранізації "Великого Гетсбі" відкриється 66-й Каннський кінофестиваль. Це один з найбільш очікуваних фільмів року з Леонардо Ді Капріо, Тобі Магуайр і Кері Малліган в головних ролях.

Одночасно прем'єра екранізації культового роману відбудеться і в європейських країнах. В Україні фільм виходить в прокат завтра, 16 травня. Це фільм про епоху розкоші, джазу, "грошової" насолоди та вседозволеності.

Крім зірок "Гетсбі" на червоній доріжці в Каннах продефілюють і Ніколь Кідман, і Крістоф Вальц, і Енг Лі, і Стівен Спілберг. Усі вони входять до журі цьогорічного фестивалю. Цікаво, що на фінальну зустріч журі вивезуть у окреме секретне місце. Ніхто з них не знає за кого голосує колега.

Вестиме урочисті церемонії французька актриса Одрі Тоту. А в основному конкурсі позмагається 19 стрічок. Брати Коени, наприклад, представлять історію про непросте життя початківця фолк-співака "Усередині Льюіна Девіса" (Inside Llewyn Davis) з Джастіном Тімберлейком і Кері Малліган в головних ролях. Зрозуміло, не пройдуть непоміченими прем'єри нових робіт Франсуа Озона ("Всього 17") і Такасі Мііке ("Солом'яний щит").

Роман Поланскі покаже свою версію "Венери в хутрі" (La Venus a la Fourrure) з Еммануель Сеньє і Матьє Амальрік. А Стівен Содерберг Майкла Дугласа і Метта Деймона в несподіваному образі коханців у біографічній картині про американського піаніста Валентіно Лібераче "За канделябрами" (Behind the Candelabra).

Завершиться фестиваль 26 травня показом фільму "Зулу" (Zulu) Жерома Салле.

Хоч українські фільми у конкурсних програмах участь не братимуть, проте на кіноринку фестивалю уже в шостий раз представлять Український павільйон. Єдиний повнометражний фільм, заявлений Україною в ринковому показі, - "Легка, мов пір'їнка" режисера Андрія Рожена. Також він виконав у стрічці одну з головних ролей. Це фільм про нігерійку, яка навчається у медичному університеті в Києві. Так хоче її мама. Дівчина ж мріє бути співачкою.

За час роботи павільйона представлять не лише готові проекти, а й фільми, що перебувають на різних стадіях виробництва. Зокрема презентують фільми: "Іван Сила", "Структура кави", "Брати. Остання сповідь", "Поводир (Кобзарі)", "Зелена кофта" та інші. І 12 українських короткометражних фільмів будуть показані у Каннському Short Film Corner.

Зараз ви читаєте новину «Каннський фестиваль починається з Леонардо ді Капріо, який купається у грошах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі