понеділок, 13 травня 2013 11:22

"Ваш комічний талант вражає, проте ви в глибокій дупі" - огляд кінопрем'єр 13 травня

"Ваш комічний талант вражає, проте ви в глибокій дупі" - огляд кінопрем'єр 13 травня
Кадр з фільму "Залиште жарти". Фото: kinopoisk.ru

Як не дивно, День Перемоги приніс у вітчизняні кінотеатри лише один фільм про Другу Світову – "В тумані". Проте й він зосереджений не стільки на жахітті війни, скільки на моральному виборі людини.

Безумовним фаворитом вікенду є документальна картина "Самсара", яка відкриває перед глядачем захоплюючу картину світу. Ну, а тим, кому не вистачає позитиву під час свят, сподобається французька кримінальна комедія "Облиште жарти".

Самсара

"Увесь світ перед твоїми очима" - проголошує салоган цієї стрічки. І це, мабуть, найточніший салоган до фільму серед усіх прем'єр цього місяця.

Стрічка знімалась протягом 5-ти років в 25-ти країнах світу. За цей час творці фільму об'їхали найбільш захоплюючі куточки планети. Серед них святині різних релігій і апокаліптичні панорами катастроф, жебраки і найзаможніші люди, харчова промисловість, яка безжально нищить живих істот, і пологові будинки, в яких борються за кожне життя тощо. Ця документальна картина відкриває перед глядачем, мабуть, найточніший портрет сучасного світу.

"Під час перегляду "Самсари" неважко помітити, що за останні 20 років світ став менш благословенним, хоч і не втратив своєї краси. В цьому і полягає основна ідея стрічки" - Washington Post.

В тумані

"Людина не на все здатна. Трапляється, що вона не здатна абсолютно ні на що" - повторював про себе слова режисер стрічки Сергій Лозниця під час усього періоду зйомок.

Дія фільму розгортається в окупованій німцями Білорусі в 1942 році. Єгер на і'мя Сушеня звинувачується у співпраці з німцями, якої насправді не було. Проте запізно щось пояснювати, адже до домівки Сушені вже прийшли партизани задля того, щоб вчинити розправу. Однак обставини повертаються несподіваним чином, і вже життя одного з партизанів починає залежати від волі Сушені, а не навпаки. Тож головному героєві доведеться зробити моральний вибір в аморальних обставинах.

"І все ж таки багато що лишається в цій стрічці незрозумілим. З одного боку вона змушує задуматись, з іншого – обдаровує за ці нелегкі старання" - Daily Express.

Облиште жарти

"Ваш комічний талант дійсно вражає, проте ви в глибокій дупі" - говорять головному героєві, і з цими словами важко не погодитись.

Зухвалий коп з паризького передмістя Усман і амбіційний французький поліцейський Франсуа починають розслідування вбивства дружини впливового чиновника. Вони абсолютно різні. Усман живе за законами комедій з Еді Мерфі, а Франсуа обожнює образ Бельмондо з класичного фільму "Професіонал". Проте різні кіносмаки – ніщо, коли йдеться про розслідування корупційних схем на найвищому державному рівні. Тож, облиште жарти і йдіть в кінотеатри!

"Тут немає неправдоподібних сцен а-ля Голівуд, проте помірний екшн в поєднанні з дотепними діалогами перетворюють цю стрічку в непоганий комедійний бойовик" - Filmering.at.

Кілер Джо

"Чула, що ви вирішили маму замочити. Гадаю, це чудова ідея" - говорить "любляча" дочка двом кілерам, котрі хочуть отримати страховку після смерті нещасної жінки.

У центрі сюжету брат Кріс та сестричка Дотті, котрі надумали вбити свою маму. За для того, щоб зробити це професійно, вони наймають кілера Джо, який за сумісництвом є поліцейським. Гроші по страховці необхідні Крісу задля того, щоб розплатитись з гангстерами, яким він заборгував кругленьку суму. Ініціативу Кріса підтримує і його батько. В результаті в проект "вбиймо маму за гроші" включається ледь не все сімейство.

"Якщо ви любите фільми, наповнені провокаційним гумором, сексуальними збоченнями, психологічними залякуваннями і раптовими сценами насилля – "Кілер Джо" саме для вас" - Detroit News.

Зараз ви читаєте новину «"Ваш комічний талант вражає, проте ви в глибокій дупі" - огляд кінопрем'єр 13 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі