понеділок, 18 лютого 2013 10:03

Помер відомий російський філософ Григорій Померанц

Помер відомий російський філософ Григорій Померанц
Григорій Померанц. Фото: сторінка "Фонду допомоги Григорію Померанцу"

Відомий російський філософ, культуролог і письменник Григорій Померанц помер у Москві на 95-му році життя після тривалої хвороби. Про це повідомляється на сторінці "Фонду допомоги Григорію Померанцу" у Facebook.

Як уточнюється в повідомленні, Померанц помер у суботу, 16 лютого, близько 22:00. Про дату і місце похорону вченого поки нічого не повідомляється.

Померанц народився в 1918 році у Вільно (Вільнюсі), в 1925 році сім'я переїхала до Москви. У 1940 році він закінчив Інститут філософії, літератури і мистецтва на відділенні російської літератури. У 1941 році Померанц пішов на фронт добровольцем і отримав поранення. У 1950 році його засудили до п'яти років ув'язнення за антирадянську діяльність, але через три роки випустили по амністії.

Учений вивчав російську класичну літературу, світові релігії і європейську культурну спадщину. Померанц є автором багатьох публіцистичних есе та наукових праць.

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий російський філософ Григорій Померанц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі