пʼятниця, 15 лютого 2013 05:45

Справили дев'ятини за композитором Оскаром Фельцманом

Автор: фото з сайта www.narod.ru
 

У Москві справили дев'ятини за естрадним композитором Оскаром Фельцманом. 6 лютого його поховали на Новодівичому цвинтарі у Москві. Помер на 92-му році від серцевої недостатності. Фельцман народився в Одесі. Його батько був хірургом, спеціалістом з кісткового туберкульозу, і мав репутацію одного з кращих ортопедів міста. Також професійно грав на фортепіано. Оскар почав займатися музикою у 5 років. За рік написав першу фортепіанну п'єсу "Осінь". Пісні Фельцмана виконували Марк Бернес, Володимир Трошин, Валентина Толкунова, Йосип Кобзон, Лев Лещенко, Ірина Аллегрова і Софія Ротару. Улюбленою виконавицею називав Едіту П'єху. Їй написав найбільше пісень. Прославився піснями "Ландыши",  "На тебе сошелся клином белый свет".

11 лютого в селі Ташлик Смілянського району на Черкащині під час перегляду телевізора помер 72-річний Микола Зайченко. Кажуть, у нього обірвався тромб. До пенсії працював колгоспним лісником. Очолював вуличний комітет. Торік разом із сусідом Миколою Лимарем на двох сільських кладовищах розчистили дерева, встановили громадські туалети. З дружиною 63-річною Лідією Олександрівною виростив двох синів.

З дна річки Десенка у столиці водолази підняли трупи 22-річної дівчини і 34-річного чоловіка. Пара відпочивала з друзями в парку Дружби народів. Пішли в магазин по тонкій кризі річки і не повернулися. Водолази знайшли тіла на глибині 5 м за 400 м від берега.

102 роки мало виповнитися 9 лютого жительці селища Каланчак на Херсонщині. Її знайшли мертвою у палаючому будинку напередодні дня народження. На прохання родичів прізвище загиблої не називають. Пожежу помітив правоохоронець. Він тренувався неподалік на спортмайданчику. У небіжчиці була закривавлена голова, ліжко горіло. Родичка загиблої, яка у той день ходила з нею на ринок, згадує, що загибла носила в хустці 3 тис. грн. Цих грошей не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Справили дев'ятини за композитором Оскаром Фельцманом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути