вівторок, 22 січня 2013 10:51

Помер відомий британський режисер Майкл Віннер, у якого грали Софі Лорен та Марлон Брандо

Помер відомий британський режисер Майкл Віннер, у якого грали Софі Лорен та Марлон Брандо
Фото: AP

Британський кінорежисер, сценарист і продюсер Майкл Віннер (Michael Winner) помер у віці 77 років. Вдова Віннера заявила, що його смерть настала після тривалого захворювання, не уточнюючи інші подробиці.

Віннер зняв у цілому 30 фільмів, проте широку популярність здобув як автор кінотрилогії "Жадання смерті" з Чарльзом Бронсоном в головній ролі, що вийшла на екрани в 1974-1985 роках. У "Жадання смерті" на кіноекрані дебютували Джефф Голдблум і Дензел Вашингтон, чим Віннер дуже пишався. У кінокартинах Майкла Віннера грали такі відомі актори як Марлон Брандо і Софі Лорен.

Режисер також був популярним колумністом і кінокритиком, співробітничав з провідними британськими виданнями. Свої перші кроки на цьому терені він зробив ще в 14 років, ставши автором колонки, присвяченій шоу-бізнесу, в одній з місцевих газет. А під час навчання в Кембриджі, Віннер редагував університетську газету Varsity.

Він зробив успішну кар'єру як ресторанний критик, його авторська колонка "Winner's Dinners" протягом багатьох років виходила в газеті The Sunday Times. Крім того, Віннер активно займався громадською діяльністю, зокрема, розгорнув кампанію по установці в Лондоні пам'ятника поліцейським, загиблим при виконанні.

У 2007 році у Віннера виявили ??бактеріальну інфекцію, якою він заразився, з'ївши неякісні устриці, і останні роки життя він страждав від пов'язаних з нею різних ускладнень. Останній ресторанний огляд, написаний Віннером, вийшов у грудні 2012 року. У ньому він відмовився прощатися зі своїми читачами, написавши: "Хто знає, може після Різдва я зможу повернутися". Дата і місце похорону Майкла Віннера поки не оголошені.

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий британський режисер Майкл Віннер, у якого грали Софі Лорен та Марлон Брандо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі