пʼятниця, 21 вересня 2012 17:46

Немовлята-ляльки на фестивалі "Ляльковий світ" були у памперсах
11

Протягом 10 фестивальних днів щодня відбуватимуться майстер-класи з виготовлення іграшок з пластику, тканини, прикрас та сувенірів. Навчатимуть найкращі львівські та київські лялькарі
Фото: Фото: Ольга Швед

20 вересня у Львівському Палаці Мистецтв, вул. Коперніка, відкрили ІV фестиваль "Ляльковий світ" - Проект "LADY & TEDDY".

На фестивалі показали колекційні порцелянові, інтер'єрні текстильні ляльки, панчішні, гачковані та валяні ляльки. Лялькарки з Києва Олена Коростельова, Ліна Велікая привезли порцелянові ляльки, Тамара Півнюк представить порцелянову ляльку "Асю". Дівчинку на велосипеді лялькарка робила майже рік, її ціна - кілька тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові показали картини відомих художників, намальовані дітьми із кризових родин

Зірками фестивалю стали ляльки- реборни - троє дітей та двоє мавпенят від киянки Ольги Ордіної. Це ляльки, які максимально схожі на немовлят. Художниця розмалювала на ляльці всі почервоніння, родимі плямки, венки та капіляри новонародженого малюка. Реборни дуже дорогі та популярні у Європі, в Україні є кількадесят авторів, які можуть їх виготовляти. Ляльки одягнені у дитячий одяг, мають памперси, пустушки.

"Зробити дівчинку з ведмедиком мене надихнули старі фото моєї родини. Там дівчинка також з рудим волоссям вбрана у зелену сукню. Дуже сподобалося. Робила кілька місяців у власній авторській техніці - пап'є-маше. Не дуже люблю завершальний етап виготовлення іграшки, коли треба все шліфувати. Рада, що у Львові є фестиваль, де я можу показати свої роботи, поспілкуватися з авторами " - каже львівська лялькарка Олена Цілуйко.

На фестивалі вперше представила свої ляльки львів'янка Добранська Катерина.

"Ідея навчитися робити ляльки мене захоплювала давно, по професії я ландшафтний дизайнер. Весною пішла на майстер-класи по виготовленні лісового ельфа. Вчилися три рази на тиждень три тижні поспіль. Важко було обличчя із пластики ліпити. Потім навчилася. зараз сама роблю. Цей ельф і кавова галицька пані сьогодні на виставці дебютували" - каже лялькарка-початківець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько українського авангарду представив "Погляд у безмежність"

На фестивалі є кавовий стенд, де автори спеціально виготовляли на кавову-ванільну тематику іграшки. Є львівські пані за філіжанкою кави, солодкі шматочки неїстівного тортика, ведмедики, що пахнуть корицею та кавою. Наприкінці фестивалю визначать фаворити глядацьких симпатій.

Протягом 10 фестивальних днів щодня відбуватимуться майстер-класи з виготовлення іграшок з пластику, тканини, прикрас та сувенірів. Навчатимуть найкращі львівські та київські лялькарі. Виставка триватиме до 30 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Немовлята-ляльки на фестивалі "Ляльковий світ" були у памперсах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі