Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2012 12:08

У Львові вперше представлять ляльки-реборни

З 20 по 30 вересня - у Львівському Палаці Мистецтв, вул. Коперніка, 17 триватиме ІV фестиваль "Ляльковий світ" - Проект "LADY & TEDDY".

"Ляльковий світ" - це форум лялькарів, який щороку дає змогу учасникам обмінятися досвідом, пропонує поціновувачам вивчити нові техніки на майстер-класах, ознайомитися з світовими тенденціями створення авторської ляльки. Для відвідувачів – це нагода побачити культуру авторської ляльки, яка стрімко розвивається в нашій країні.

Вперше на фестивалі представлять ляльок-реборнів. Це ляльки, які максимально схожі на немовлят. Художник розмальовує на ляльці всі почервоніння, родимі плямки, венки та капіляри новонародженого малюка. Реборни дуже дорогі та популярні у Європі, в Україні є кількадесят авторів, які можуть їх виготовляти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі "Захід" співали про свободу Білорусі

На фестивалі покажуть колекційні порцелянові, інтер'єрні текстильні ляльки - тільди, так звані "гарбузоголові", панчішні, гачковані та валяні ляльки. Лялькарки з Києва Олена Коростельова, Ліна Велика презентують порцелянові ляльки, Тамара Півнюк представить порцелянову ляльку "Асю", обличчя афіши цьогорічного фестивалю. Будуть роботи виконані в єдиному екземплярі з сучасної полімерної глини. Нові роботи представить молода львівська лялькарка Катя Кирилова. Вона цього літа працювала над подарунком для зіркового тренера проекту "Голос країни" Діани Арбеніної.

Доповнять експозицію справжніх "порцелянових леді" ведмедики Тедді, виконані з різних матеріалів авторами різних міст України. Новий проект та книгу із авторськими викройками ведмедиків представить теддист міжнародного рівня Оксана Скляренко.

"Ляльковий світ" - це один з найкращих та найбільш відвідуваних Львівських фестивалів. В рамках фестивалю проходить виставка-продаж ляльок авторів зі всієї України та сусідніх держав. Львівський фестиваль є найтривалішим заходом такого характеру в Україні з 2009 року. З цього року існує проект сувенірних робіт "Авторські ялинки", що відбувається напередодні дня Св. Миколая. З 2011 "Ляльковий світ" був поділений на два тематичні проекти "ETNO'лялька" та "LADY & TEDDY" .

Зараз ви читаєте новину «У Львові вперше представлять ляльки-реборни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі