четвер, 30 січня 2014 17:15

Киянам покажуть чеське кіно про "маленький радянський союз"

Киянам покажуть чеське кіно про "маленький радянський союз"
Кадр з фільму "Твердиня"

У лютому столичний Центр Курбаса покаже чеське кіно. Це анімаційні, документальні та короткометражні ігрові роботи Міжнародної кіношколи FAMU.

Головна картина, яку представлять в рамках "Візуальної лабораторії" - документалка "Твердиня" режисерів Клари Тасовської та Лукаша Кокеша про Придністров'я. 2012-го вона стала кращою документальною стрічкою 2012-го року на фестивалі в Їглаві.

"А в мене була думка зняти фільм про Придністров'я. Документальний. Я б назвав його так – "Маленький радянський союз – Республіка Зла"… Якось бачив сюжет по ВВС. Так там говорилося, що тут людей прямо з пологового продають у рабство. І ріжуть на органи. І зброю тут виробляють, і прав ніяких немає…" - розмірковує герой стрічки. Він іде молдавським містом.

Фільм зосереджено на кількох характерних рисах цього геополітичного провалля між Європейським Союзом та Росією, між минулим і теперішнім, злочинністю і доброчесністю, занепадом і надією на майбутнє. Ігор Смірнов керує цією неіснуючою країною вже понад двадцять років. Дія стрічки розгортається під час президентських виборів. Режисери аналізують "неіснуючу державу" та правила життя в ній.

"Візуальна лабораторія чеського кіно" у Центрі Курбаса, що по вулиці Володимирська, 22, триватиме до 20-го лютого. 6-го лютого покажуть короткометражні анімаційні фільми, а 20-го лютого — ігрові картини.

Зараз ви читаєте новину «Киянам покажуть чеське кіно про "маленький радянський союз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі