вівторок, 28 січня 2014 12:30

Тарантіно зі скандалом відмовляється знімати свій новий вестерн

Тарантіно зі скандалом відмовляється знімати свій новий вестерн
Фото: Reuters

Сценарій фільму Квентіна Тарантіно "Огидна вісімка" з'явився в інтернеті. Раніше режисер оголосив, що не буде знімати фільм із-за витоку сюжету і назвав інцидент "зрадою" і "злодійством".

Сценарій вестерну був опублікований через добу після заяви кінематографіста і вже розійшовся по мережі. Документ надрукований на машинці і датований 12 грудня. Сценарій починається словами: "Неймовірний і покритий снігом гірський хребет, знятий (як і інший фільм) на 70-міліметрову плівку. Приголомшливий вигляд під нервову музику. Потім у нижньому лівому куті цього величезного кадру з'являється диліжанс, запряжений шісткою коней, який прориваються по нижній межі ландшафту".

У сценарії Тарантіно неодноразово підкреслює красу 70-міліметрової плівки - рідкісного аналогового носія високого розширення. Ця плівка дозволяє знімати екстремально широкі кадри. З останніх релізів повністю на 70 міліметрах зняті драма Пола Андерсона "Майстер", а частково - останні фільми Крістофера Нолана, в тому числі "Темний лицар" і "Початок".

Про те, що Квентін Тарантіно збирається знімати вестерн "Огидна вісімка" в дусі фільмів Серджіо Леоне стало відомо на початку місяця. Однак згодом розгніваний режисер зі скандалом відмовився від планів.

Квентін Тарантіно подав до суду на інтернет-видання Gawker і сервіс зберігання файлів Anonfiles за порушення авторських прав при публікації сценарію його фільму "Огидна вісімка". Тарантіно вимагає по 1 мільйону доларів з кожного відповідача, а також наполягає на тому, щоб Gawker прибрав посилання на сценарій "Огидної вісімки".

Зараз ви читаєте новину «Тарантіно зі скандалом відмовляється знімати свій новий вестерн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі