середа, 08 січня 2014 17:00

Фільми про космос, рабство та аферу лідирують у номінаціях престижної премії BAFTA

Фільми про космос, рабство та аферу лідирують у номінаціях престижної премії BAFTA
Кадр з фільму "12 років рабства"

Стрічка Альфонсо Куарона "Гравітація" стала лідером за кількістю номінацій на премію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA) за 2013 рік. На офіційному сайті премії повідомляється, що фільм претендує на 11 нагород, в тому числі в номінаціях "Кращий фільм", "Видатний британський фільм", "Кращий режисер" і "Оригінальний сценарій".

Сандра Буллок, яка зіграла в "Гравітації" головну роль, відібрана в шорт-лист номінації "Краща актриса". Конкуренцію їй складають Емі Адамс ("Афера по-американськи"), Кейт Бланшетт ("Жасмин"), Емма Томпсон ("Врятувати містера Бенкса") і Джуді Денч ("Філомена").

Крім "Гравітації" найбільшу кількість номінацій отримали фільми "12 років рабства" Стіва Маккуїна і комедія "Афера по-американськи" Девіда О. Рассела, які претендують на перемогу в 10 категоріях. Зокрема, вони увійшли до короткого списку номінації "Кращий фільм". Крім них, за нагороду в цій категорії поборються "Капітан Філліпс" Пола Грінграсса і "Філомена" Стівена Фрірза.

Кращим актором першого плану може стати Леонардо ді Капріо, який зіграв головну роль у фільмі Мартіна Скорсезе "Вовк з Уолл-стріт". Крім нього, на BAFTA претендують Крістіан Бейл ("Афера по-американськи"), Чіветел Еджіофор ("12 років рабства"), Том Хенкс ("Капітан Філіппс") і Брюс Дерн ("Небраска").

Церемонія нагородження премії відбудеться в Лондоні 16 лютого 2014 року. У минулому році кращим фільмом за версією BAFTA стала драма Бена Аффлека "Операція "Арго"", а видатною британською картиною була визнана стрічка про Джеймса Бонда "007: Координати Скайфолл".

Зараз ви читаєте новину «Фільми про космос, рабство та аферу лідирують у номінаціях престижної премії BAFTA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі