середа, 08 січня 2014 13:54

В український прокат виходить дотепний трилер, що вразив глядачів "Молодості" кіногероєм
5

Завтра, 9 січня, в широкий прокат виходить номінант на каннську "Золоту пальмову гілку", фільм "Борґман" режисера Алекса ван Вармердама. Стрічка стала однією з головних подій 43-ї "Молодості".

У своєму містичному трилері, пронизаному чорним гумором, Вардердам досліджує природу зла, яке завжди поруч. Режисер створює темний, злісно-кумедний, хоч водночас і абсолютно реалістичний світ, у якому після приїзду Борґмана із заможною, на перший погляд благополучною європейською родиною відбуватиметься щось тривожне.

"Зло приходить до нас щоденно в формі нормальних, звичайних людей, які виконують своє завдання з гордістю та задоволенням. Зло з'являється не тільки холодними зимовими ночами, але і сонячним літом. Те, що ви називаєте злом, я вважаю звичайними людьми. Таких повно в супермаркетах", - сказав режисер під час прем'єри своєї стрічки в Каннах, де вона змагалася за Золоту пальмову гілку минулого року.

За сюжетом Борґмана та його друзів, які ховаються в підземних норах, переслідує священник з озброєними чоловіками. Борґман добирається до котеджного містечка, де живуть багаті сім'ї. Він дзвонить у двері будинку щасливого сімейства: художниці Марини, її успішного чоловіка Річарда і їх трьох дітей. І просить прийняти ванну... З цього моменту життя родини кардинально змінюється.

Головну роль у похмурій і водночас дотепній історії зіграв фламандський актор театру та кіно Ян Бейвут. Він особисто представляв фільм на "Молодості". Вже не вперше фільм Вармердама показують в Україні. Усі стрічки з фільмографії відомого голландця були представлені в різні роки в програмах "Молодості".

"Борґмана" покажуть у Києві та Одесі.

Зараз ви читаєте новину «В український прокат виходить дотепний трилер, що вразив глядачів "Молодості" кіногероєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі