Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2016 12:40

Європейці хочуть знімати кіно в Україні

Європейці хочуть знімати кіно в Україні

Україна може стати перспективною локацією для іноземних продакшнів. Про це заявив гендиректор німецької кіностудії Studio Babelsberg AG Чарлі Вебкен на медіафорумі KIEV MEDIA WEEK.

"Ми вже давно хотіли побувати в Україні, бо знаємо, що тут дуже професійні знімальні команди і багато цікавих локацій. При цьому ми серйозно зацікавлені в можливості співпраці з українськими партнерами у виробництві спільних проектів", – повідомив Вебкен.

Керівник німецької кіностудії назвав Україну "темною конячкою" для європейських продакшнів і додав, що країна має хороші шанси привернути до себе іноземних кіно- та телепродюсерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дитяче кіно не дали ні копійки

Одним із факторів для цього Вебкен назвав різноманітність українських локацій.

"У вас реально багато цікавих локацій, особливо в Києві. Було б дуже добре забезпечити до них доступ для іноземних продакшнів. Думаю, в цьому велика перспектива", – зазначив гендиректор німецької кіностудії.

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно визначило переможців Дев'ятого конкурсного відбору кінопроектів, що отримають державне фінансування.

Зараз ви читаєте новину «Європейці хочуть знімати кіно в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі