четвер, 22 вересня 2016 18:20

На дитяче кіно не дали ні копійки

На дитяче кіно не дали ні копійки

Державне агентство України з питань кіно не рекомендувало жодного дитячого фільму на отримання державного фінансування.

На розгляд подавали два сценарії до дитячих фільмів. "Гидке каченя" Олександра Столярова і "Джури козака Швайки" Анатолія Григор'єва. За результатами пітчингу фінансування їм не надали.

- Дитячого кіно не затвердили жодного. Обидва сценарії цікаві. Підвели презентації. "Гидке каченя" не надало матеріалів про те, як вони збираються робити фільм. Режисер сказав - спочатку дайте грошей, а потім будемо щось робити. Комісія не побачила, яким чином він збирається реалізовувати дуже складний задум. По сюжету ролі тварин мали втілювати актори. Невідомо, хто мав бути акторами, якими були б костюми і грим. У "Джур" - жахлива акторська проба. Діти були нещирі. Схоже на читання віршика у дитячому садку", - каже голова Експертної комісії з питань кінематографії Андрій Дончик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Вийшов трейлер українського мультфільму "Микита Кожум'яка"

Дитячий фільм "Джури козака Швайка" за сценарієм української письменниці Ірен Роздобудько про пригоди маленьких шибеників, які потрапляють у вирій історичних подій. Права на екранізацію літературного твору придбали в автора Володимира Рутківського

Сценарій "Гидкого каченяти" Олександра Столярова написаний на основі однойменної казки Ганса Крістіана Андерсена. Режисер ставив його на сцені Ірпінського будинку культури 2013 року. Вартість проекту - 38 млн грн. З них 28 просять у держави.

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно визначило переможців Дев'ятого конкурсного відбору кінопроектів, що отримають державне фінансування.

Зараз ви читаєте новину «На дитяче кіно не дали ні копійки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі