четвер, 22 вересня 2016 16:23

Виділили гроші на українські комедії

Виділили гроші на українські комедії

Державне агентство України з питань кіно визначило переможців Дев'ятого конкурсного відбору кінопроектів, що отримають державне фінансування. У списку вперше з'явилися комедії.

Цьогоріч була рекордна кількість учасників. Під час першого етапу члени Експертної комісії опрацювали 172 кінопроекти. З них 90 допустили до другого етапу, що відбувався у форматі відкритих пітчингів. Їх транслювали он-лайн. За їх результатами затвердили 48 робіт.

"Ми рекомендували сценарії до виробництва. Який буде фільм залежить від багатьох моментів. До завершення роботи 70 відсотків задуму можуть зникнути через робочі обставини. Якою вийде стрічка - невідомо. Але цьогорічним відбором я задоволений. Він найкращий за якістю і різноманітністю тем. Держава виділяє рекордний бюджет на наступний рік. У нас з'явилися комедії, чого раніше не було. Трилери, драми, бойовики - справжнє жанрове кіно. Більшість мають шанс на великий успіх в прокаті", - каже голова Експертної комісії з питань кінематографії Андрій Дончик

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:"Квартал 95" більше не просить в держави 50 млн грн

Серед лідерів за кількістю балів – роботи: "Егрегор" Любомира Левицького, "Кордон" Петера Бебьяка, "Атлантида" Валентина Васяновича, "Ворошиловград" Ярослава Лодигіна, "Черкаси" Тимура Ященко, "Одесити на Донбасі" Сергія Лисенка, "Крути 1918. Захист" Олексія Шапарева. Документальні фільми - "Цимбаліст Петро" Єлизавети Сміт, "Какофонія Донбасу" Ігоря Мінаєва. Анімаційні фільми - "Як розвеселити Самотність" Степана Коваля, "Мавка. Лісова пісня" Олександри Рубан. Детальніше зі списком робіт-переможців можна ознайомитися на сайті Держкіно.

Нагадаємо, на підтримку українського кінематографа прем'єр-міністр Володимир Гройсман готовий виділити 500 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Виділили гроші на українські комедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі