вівторок, 17 вересня 2013 17:08

Дітям столиці покажуть старовинний телескоп зі Львова

Дітям столиці покажуть старовинний телескоп зі Львова

"Наукове пізнання світу - від космо- до нанорівня" - така презентація поїде у Київ із Львівського національного університету ім. Івана Франка на Дні Львова у столиці. Презентація досягнень Львова відбуватиметься в Мистецькому Арсеналі 19-22 вересня.

Університет покаже останні дослідження та розробки своїх науковців. Зокрема зі своєї найстарішої в Україні університетської астрономічної обсерваторії, ботанічного саду, фізичного факультету. Це будуть відео-трансляції у науково-популярному жанрі, квіткові експонати.

"Цікаву програму підготували і для дітей. Вони зможуть розглядати метеликів під мікроскопом, побачать старий телескоп 19 століття, - розповідає проректор з наукової роботи Богдан Котур. - Презентуємо університетські нові монографії і підручники. Також наш університет видає 40 наукових журналів. З ними кияни теж зможуть ознайомитись у ці дні".

Окрім Університету Франка, досягнення львівських вчених покажуть Український Католицький університет, "Львівська Політехніка". Ресторани та кав'ярні міста привезуть мешканцям столиці свої шедеври у кулінарії. Протягом 4-х днів звучатиме музика львівських виконавців. Можна буде послухати батярських пісень, етно-гуртів, Руслану, Святослава Вакарчука, подивитися вистави Духовного театру "Воскресіння".

Зараз ви читаєте новину «Дітям столиці покажуть старовинний телескоп зі Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі