четвер, 15 вересня 2016 16:44

5 новинок кінофестивалю "Молодість"

5 новинок кінофестивалю "Молодість"

З 22 по 30 жовтня в столиці пройде 46-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість". Що нового буде на цьогорічному фестивалі дізналася Gazeta.ua

1. Логотип

Рельєфна карта Києва наштовхнула організаторів на ідею нового логотипу. Контури міста нагадують обличчя. Побутує думка, що це обличчя дівчини. Організатори вважають, що це лице козака. Ідею запропонував архітектор Георгій Куровський. В контур обличчя вписані чоловіча і жіноча постаті на тлі кіноплівки.

2. Фільми жахів

Цього року організатори кінофестивалю вирішили вперше представити глядачеві фільми жахів. Ця програма є позаконкурсною, яка входить до категорії разом з українськими прем'єрами, німецьким та французьким кіно.

"Ми хочемо представити широкій аудиторії окрему програму - фільми жахів. Трохи дивно як для кінофестивалю "Молодість", який більше має напрямок "інтелектуального кіно". Але наш програмний відділ, починаючи з такого фільму як стрічка "Омен" з Грегорі Пеком в головній ролі, дійсно покаже інтелектуальне кіно фільмів жахів", - сказав гендиректор кінофестивалю Андрій Халпахчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі покажуть відео з мобільного

3. Муніципальні кінотеатри

Щоб долучитися до фестивалю мали змогу якомога більше людей, стрічки показуватимуть у всіх муніципальних кінотеатрах Києва. Це близько 15 локацій, зокрема й відновлений кінотеатр "Жовтень", "Київська Русь", "Супутник". Для малозабезпечених верств населення введуть пільгові квитки з низькою вартістю. Але зовсім безкоштовними сеанси не зроблять.

4. Софійська площа

На Софійській площі організують кінофестивальне містечко. Культурно-мистецький проект "Фестивальна площа" проходитиме із 17 жовтня до 6 листопада. Там продаватиметься їжа, напої, сувенірна продукція. Покази будуть безкоштовні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освітня програма "Де кіно": 24 години майстер-класів і кастингів

5. Онлайн-трансляція

Відкриття та закриття фестивалю відбудеться в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка. Пряма ретрансляція церемоній відбудеться у кінотеатрі "Україна".

Нагадаємо, минулого року гран-прі фестивалю отримав фільм "Принцеса" ізраїльського режисера Талі Шалома-Ізери.

Зараз ви читаєте новину «5 новинок кінофестивалю "Молодість"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі