пʼятниця, 02 листопада 2012 15:28

Восени звичайну каву краще замінити на каву з жолудів

Восени звичайну каву краще замінити на каву з жолудів
Фото: livejournal.com

Столичний дієтолог Владислав Карпенко радить восени замінити звичайну кава на каву із плодів дуба. Такий напій позитивно впливає на загальний стан організму і має лікувальні властивості.

"Жолуді мають бактерицидну і протипухлинну дію. Вони позитивно впливають на травну систему. Їх відвар застосовують при розладах шлунку, гострому і хронічному колітах. Також жолуді використовують для лікування жіночих захворювань та для підвищення потенції у чоловіків", - сказав Владислав Карпенко.

"Плоди дуба заготовлюють восени, коли стоїть суха і сонячна погода. Їх можна назбирати тоді, коли йдете на прогулянку в парку чи виїжджаєте у ліс за місто. Краще віддати перевагу плодам із шапочками, із гладкою поверхнею без пошкоджень", - додав він.

"Зібрані жолуді одразу слід викласти із пакетів, щоб вони не спарилися. Розкладіть їх на полотняному рушнику чи серветці і сушіть в темному місці 3-4 тижні. Щоб прискорити цей процес, можна скористатися духовкою. В ній жолуді сушать при температурі не вище 50 градусів п'ять-шість годин. Час від часу перемішуйте плоди, щоб вони висихали рівномірно. Слідкуйте, щоб жолуді не підгоріли, бо тоді кава занадто віддаватиме гірчинкою", - порадив Владислав Карпенко.

Висушені плоди слід очистити від шкірок і зберігати у скляній банці, щільно закритій кришкою.

"Не варто одразу дрібнити всі плоди, бо так вони втрачатимуть свій смак і корисні властивості. Краще робіть це перед приготуванням кави. Для однієї чашки достатньо чайної ложки мелених жолудів. Заварюйте напій у керамічному чайнику. Зверху накрийте його рушником і дайте настоятись 5-10 хвилин", - розповів дієтолог.

В каву за смаком додають цукор, молоко або мед.

"Виходить дуже смачний напій, який чимось нагадує какао. Кава із жолудів прекрасно тонізує. Вже після перших двох ковтків відчувається приплив сил, а від ранкової сонливості і сліду не лишається. Таку каву можна вживати щодня як звичайний напій. Її обов'язково слід пити при кашлі і бронхітах. Вже за два дні регулярного вживання хвороби відступають", - - додав він.

 

Зараз ви читаєте новину «Восени звичайну каву краще замінити на каву з жолудів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути