понеділок, 08 жовтня 2012 06:00

У каву додають лимон і масло

Автор: фото з сайта www.mycoffe.ru
  До запареної меленої кави додають дрібку порошку мускатного горіха. Також — зерня кардамону, по ”зірці” гвоздики та анісу. Для аромату кладуть паличку кориці
До запареної меленої кави додають дрібку порошку мускатного горіха. Також — зерня кардамону, по ”зірці” гвоздики та анісу. Для аромату кладуть паличку кориці

Львів'янка 24-річна Наталія Остапюк торік здобула перемогу на всеукраїнському конкурсі з приготування оригінальних кавових напоїв. Радить, як удома приготувати п'ятьма способами.

— Беріть колумбійську арабіку та фільтровану воду. Основа для цих рецептів — добре запарена мелена кава. Удома п'ю лише таку. У керамічне горня на 200 мілілітрів додайте дві чайні ложки з верхом кави. Залийте окропом, не накривайте. Через 5 хвилин, коли кава запариться, зберіть ложкою плівку. Перелийте напій в інше горня, щоб у старому залишився кавовий осад.

Кава "Літня". Таку добре пити, коли спекотно. До запареної кави, яка трохи охолола, додає кульку ванільного морозива. Зверху посипає какао чи тертим шоколадом. Цукру додавати не потрібно.

Кава-глітвейн. Можна брати запарену каву або ж приготувати її у скляному чайнику із пресом. Добре пасує до цього рецепту арабіка сорту "Гондурас". У горнятко з кавою додає на кінчику ножа мелений мускатний горіх. Також — зерня кардамону, по зірочці гвоздики та анісу. Для особливого аромату додає паличку кориці.

Смузі-кава. У блендері збиває свіжі чи морожені малину, суницю, полуницю. Додає 20 г цієї маси до 100 мл кави.

— Смак незвичний, як і аромат. Але багатьом подобається.

Кенійська кава. Завдяки цьому рецептові Наталія отримала перемогу на конкурсі бариста.

— У горнятко із кавою вичавіть пару крапель лимонного соку або покладіть тонку скибку лимону із шкіркою. Тоді напій пахнутиме цедрою. На кінчику ножа додайте грудку  вершкового масла. Воно розчиниться, смак стане ніжним. Наприкінці додайте ложку меду, присмачіть дрібкою кориці.

Алкогольна кава. Це класичний ірландський рецепт. До 100 мл кави додає 50 мл ірландського чи шотландського віскі. 20 мл жирних вершків збиває та вливає по кінчику ножа.

— Розмішайте вже перед вживанням. Інший варіант — у горнятко налийте 10 грамів коньяку, підпаліть на хвильку. Алкоголь випарується, ароматичні речовини залишаться на стінках. Погасіть вогонь кавою. Цукру не потрібно, адже підпалений коньяк карамелізується. Можна покласти квадратик шоколадки. Прикрасьте стружкою цедри апельсина — буде гарно і смачно.

Зараз ви читаєте новину «У каву додають лимон і масло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути