четвер, 04 квітня 2013 15:52

Салат із селери та моркви заправляють білим хроном
6

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Черкаска Оксана Кривоніс, пригощає своїх гостей оригінальним салатом із селери та моркви, заправлений білим гострим хроном.

"Цей рецепт мені дали колеги на роботі, – розповідає господиня. – Правда, я його трішки змінила за своїм смаком. Тепер часто готую, адже його можна вживати й у період посту".

Оксана чистить коріння селери та моркву. Потім подрібнює овочі в комбайні.

"Можна ще додати топінамбур, тоді салат матиме солодший смак", – радить жінка.

Наступний інгредієнт – зелені яблука "Симиренка", які також необхідно обробити у комбайні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У піст бобові краще їсти перетертими, а овочі - приготовлені на пару

Усю суміш вона перекладає в салатницю і щедро поливає соком лимону.

"Якщо ви не хочете їсти чорні яблука в салаті – це потрібно зробити якнайшвидше", – посміхається господиня.

Далі вона готує заправку до салату. Для цього бере 2 зубчики часнику, 1 чайну ложку натертого імбиру та 2-3 столові ложки білого гострого хрону. Все це заливає кукурудзяною олією.

"Взагалі-то по рецепту заправляти треба майонезом, або ж сметаною, – наголошує черкаска. – Але якщо ви дотримуєтеся посту, то з олією – найкращий варіант. Особисто мені дуже подобається".

Салат потрібно на деякий час поставити у холодильник, і вживати через 3-5 годин.

Зараз ви читаєте новину «Салат із селери та моркви заправляють білим хроном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути