понеділок, 11 березня 2013 05:15

Солі із суглобів виводять рисом

— Останній рік болять кисті, видулися кісточки біля пальців на ногах. На погоду болять, — говорить киянка Ірина Скорик, 41 рік. — На роботі кажуть, маю подагру. Не можна м'яса, смородини і щавлю. Але мені здається, то просто солі.

— Зайві солі — не хвороба, а її причина, — розповідає столичний ревматолог 34-річний Ігор Дубков з поліклініки Подільського району №3. —  Якщо відклалися у жовчному міхурі, виникає жовчнокам'яна хвороба. В суглобах — подагра. Відкладаються через переїдання та переохолодження.

Найперше суглоби хрустять, згодом болять і деформуються.

— Якщо вже є подагра, примочки й компреси користі не дадуть. На них марно витрачають гроші та час. Треба виводити солі, тоді болі минуть. Допоможе правильне харчування.

Радить відмовитися від смаженого, гострого, алкоголю. Добре виводять солі морква, селера і капуста. Також — рис. Склянку нешліфованого коричневого вимочують у такій же кількості води три доби. Тоді міняють на свіжу. Рис у ній варять, доки не википить. Кашу розділяють на чотири однакові порції та з'їдають за день.

— У перший день нічого більше їсти не можна. Наступного додають по 300 грамів яблук і вареного буряку. За три дні повторюють. Лікуються, доки болі не минуть.

Зараз ви читаєте новину «Солі із суглобів виводять рисом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути