Блог
Четвер, 07 березня 2013 23:51

Весняний салат готують із топінамбуру та цибулі-порей
9

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Киянка Юлія Руденко готує вітамінний салат із земляної груші, моркви та селери.

"Раніше я ніколи не використовувала топінамбур ні у салаті, ні в інших стравах, – говорить господиня. – Випадково побачила його у продажі і вирішила спробувати. Тепер це незамінний продукт у моєму раціоні".

Юлія чистить моркву та земляну грушу. Каже, що шкірку топінамбуру не потрібно повністю зчищати, бо у ній багато вітамінів.

Потім подрібнює овочі в комбайні і нарізає цибулю-порей соломкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каву без кофеїну варять із топінамбура

"Цибуля-порей – дуже корисна овочева культура, адже містить мало ефірних олій, тому використовується у дієтичному харчуванні", – додає дівчина.

Далі вона готує заправку до салату. Для цього бере часник, лимон і кунжут, який спершу трішки підсушує, щоб мав хрусткий смак.

"Можна ще й імбир додати, але не всі його полюбляють", – радить господиня.

Усі інгредієнти перемішує, підсипає солі і все це заправляє кукурудзяною олією (можна її замінити на оливкову).

"Це дуже легкий і надзвичайно смачний салат, який краще їсти свіжим, – наголошує киянка. – Дівчатам можна не турбуватися про фігуру, а хлопцям просто насолоджуватись смаком".

Зараз ви читаєте новину «Весняний салат готують із топінамбуру та цибулі-порей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Новини партнерів
Голосів: 336
Голосування
2 листопада "Дніпро" - "Динамо", футбол. Як закінчиться матч?
  • 1) перемогою "Дніпра"
  • 2) нічиєю
  • 3) перемогою "Динамо"
Переглянути
вакансия химик Днепропетровск погода львів