Ексклюзиви
Четвер, 07 березня 2013 23:51

Весняний салат готують із топінамбуру та цибулі-порей
9

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Киянка Юлія Руденко готує вітамінний салат із земляної груші, моркви та селери.

"Раніше я ніколи не використовувала топінамбур ні у салаті, ні в інших стравах, – говорить господиня. – Випадково побачила його у продажі і вирішила спробувати. Тепер це незамінний продукт у моєму раціоні".

Юлія чистить моркву та земляну грушу. Каже, що шкірку топінамбуру не потрібно повністю зчищати, бо у ній багато вітамінів.

Потім подрібнює овочі в комбайні і нарізає цибулю-порей соломкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каву без кофеїну варять із топінамбура

"Цибуля-порей – дуже корисна овочева культура, адже містить мало ефірних олій, тому використовується у дієтичному харчуванні", – додає дівчина.

Далі вона готує заправку до салату. Для цього бере часник, лимон і кунжут, який спершу трішки підсушує, щоб мав хрусткий смак.

"Можна ще й імбир додати, але не всі його полюбляють", – радить господиня.

Усі інгредієнти перемішує, підсипає солі і все це заправляє кукурудзяною олією (можна її замінити на оливкову).

"Це дуже легкий і надзвичайно смачний салат, який краще їсти свіжим, – наголошує киянка. – Дівчатам можна не турбуватися про фігуру, а хлопцям просто насолоджуватись смаком".

Зараз ви читаєте новину «Весняний салат готують із топінамбуру та цибулі-порей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Loading...
Голосів: 530
Голосування Нову поетичну збірку кого з українських поетів ви б хотіли прочитати?
  • Оксана Забужко
  • Юрій Андрухович
  • Віктор Неборак
  • Василь Герасим'юк
  • Кость Москалець
  • Іван Малкович
  • Ліна Костенко
  • Олександр Ірванець
  • Наталка Білоцерківець
  • Василь Голобородько
  • Ваш варіант у кометарях
Переглянути
вакансия ит директор http://tvgid.ua