неділя, 28 квітня 2024 21:15

Як позбутися жучків у крупах: допоможуть народні методи

Як позбутися жучків у крупах: допоможуть народні методи
У крупах на кухні часто заводяться шкідники. Фото: news.hochu.ua

У крупах, які зберігаються на кухні часто заводяться жучки. Це стає неабиякою проблемою, адже позбутися їх потім непросто.

Про те, звідки вони беруться та як не допустити появи цих шкідників на кухні, пише Gazeta.ua.

Найчастіше на кухні з'являються коричневий хлібний точильник, який поїдає сухарі, сухофрукти і печиво, рудий борошноїд, який їсть відсиріле борошно або крупу. Може також завестись борошняний хрущак, який селиться в хлібницях і пакетах із борошном.

Жучки здебільшого заводяться у рисі, гречці, вівсяній крупі. Можуть вражати борошно, галетне печиво, сухофрукти, сухі квіти або корм для тварин. Можна жучків принести додому з магазину. Окрім того, вони самі можуть залетіти у вікно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого підпалювати лаврове листя у кімнаті: п'ять причин

Щоб позбутися жуків на кухні, варто діяти швидко, адже чим більшою стане популяція, тим складніше її буде потім вивести.

Насамперед потрібно провести ретельну ревізію запасів і викинути відразу на вулицю всі заражені продукти разом з пакуванням. Продукти, які не здаються зараженими, слід обробити. Наприклад, борошно або крупи можна прожарити впродовж години в розігрітій духовці або проморозити на балконі взимку.

Полиці в шафі потрібно додатково протерти розчином господарського мила або оцту: одна столова ложка оцту на літр води.

Є також кілька перевірених народних методів відлякати комах з кухні. Допоможуть, зокрема, гвоздика, лавровий лист та часник. Потрібно помістити кілька листочків або зубчиків часнику у банку з крупами. Їхній запах відлякає шкідників.

Можна також налити в банку 250 мл води і змішати з однією столовою ложкою оцту. Цей розчин слід поставиити на полицю, де зберігаються крупи, і протягом 2-3 місяців жуки уникатимуть цього місця.

У шафах також можна розмістити мішечки з висушеним піретрумом, запах якого відлякує різних комах. Відлякати шкідників також можуть полин та інші рослини із сильним природним ароматом.

Щоб не допустити повторного зараження, потрібно всі сипучі продукти зберігати в герметично закритих скляних або пластикових ємностях. Крупи краще купувати в прозорих пакетах. Тоді легко можна розглянути, що всередині.

Зрештою, не варто робити занадто великих запасів продуктів на кухні. А полиці у шафах слід завжди тримати у чистоті.

Щоб не розмножувати кліщів і бактерій, намагайтеся не лягати спати з мокрим волоссям.

А також не варто навіть спиратися мокрою головою на узголів'я ліжка під час перегляду серіалу або читання. Експерти сну детально пояснили, що буде, якщо лягати спати з мокрим волоссям

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися жучків у крупах: допоможуть народні методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути