понеділок, 29 квітня 2024 20:45

Розкіш і комфорт: дизайнери назвали шість найкращих поєднань в інтер'єрі
6

Ідеї кольорів кімнати відіграють важливу роль у створенні правильної атмосфери у вашому домі.

Комбінації розкішних кольорів можуть варіюватися від теплих нейтральних і землистих тонів до більш примхливих і коштовних відтінків, тож ви можете створити розкішну атмосферу без шкоди для свого особистого стилю, пише homesandgardens.

Дизайн кімнати 2024: назвали найкращі поєднання кольорів та відтінків
Фото: homesandgardens
Дизайн кімнати 2024: назвали найкращі поєднання кольорів та відтінків
Дизайн кімнати 2024: назвали найкращі поєднання кольорів та відтінків
Дизайн кімнати 2024: назвали найкращі поєднання кольорів та відтінків
Дизайн кімнати 2024: назвали найкращі поєднання кольорів та відтінків

Є кілька розкішних колірних комбінацій, які слід розглянути, якщо ви намагаєтеся створити простір, який буде здаватися багатим і розкішним.

У 2024 році дизайнери схвалили сім комбінацій кольорів, які можна розгляду для створення домашнього затишку

Ці ідеї поєднують стиль, розкіш і комфорт, щоб створити простір, який ніколи не захочеться залишати.

Золотий і зелений

Різні відтінки зеленого домінували в трендах дизайну останні кілька років. Та саме темний тон вважають розкішним і часто називають коштовним.

У поєднанні з правильними кольорами, як-от із золотим, він має вишуканий і справді дорогий вигляд.

У спальні відтінки зеленого створюють основу схеми, тоді як ошатне золоте дзеркало на стіні та багата гірчична постільна білизна додають нотки розкоші, додаючи яскравості.

Шоколадно-коричневий і бежевий

Типовими кольорами для інтер'єру ванної зараз вважають білий, синій або зелений. Але ці приміщення можуть бути не лише сучасними, в й розкішними. Для цього варто обирати землисті тони, зокрема поєднання шоколадно-коричневого та бежевого.

"Ванні кімнати часто фарбують у білий колір за звичкою, але замість того, щоб використовувати холодну, загальну білу схему, подумайте про те, щоб створити заспокійливий оазис із глибоким шоколадним кольором", – пропонує експерт Little Greene Рут Моттерсхед.

Дизайнери кажуть, що шоколадно-коричневий можна поєднати не лише з білим, а й з м'якими тонами. Особливо красиві відтінки натуральних каменів чи навіть звичайні світло-сірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екодизайн і правильне зонування: сім порад, як облаштувати дитячу кімнату малої площі

Темно-синій з латунним

"Створення розкішної колірної гами часто передбачає вибір насичених, глибоких відтінків і металевих акцентів, як-от темно-синій і латунний", – каже експертка з кольору Бурку Гарньє.

Якщо ви обрали це поєднання, то варіантів використання насправді багато. Наприклад, можна пофарбувати стіни в темно-синій колір або придбати такий диван як акцент. У золотому відтінку варто обрати невеликі предмети меблів чи декор, наприклад столик чи декоративні панелі.

Бордові тони

Ніщо так не говорить про розкіш, як дорогоцінні тони - поєднання двох або трьох цих відтінків створить теплу, розкішну схему. "Я люблю використовувати такі кольори, як смарагд, аметист, бордовий і сапфір, щоб створити справді розкішний образ", - каже Кеті Куо, генеральний директор Kathy Kuo Home.

Виберіть два, які вам подобаються, і поєднайте їх із більш світлим теплим нейтральним для контрасту. Результат - миттєва тиха розкіш", - додає вона.

Різні відтінки фіолетового створюють розкішну схему у вітальні - використання світлішого відтінку на стелі допомагає кімнаті здаватися більшою та світлішою, навіть якщо основний колір темний.

Змішуйте різні нейтральні відтінки

"Змішування ряду нейтральних тонів є ключовим для досягнення відчуття розкоші. Змішуючи бежеві, сірі та інші приглушені відтінки, ви підкреслюєте тонкі відтінки, вселяючи спокій і вишуканість у кімнату", - каже Ханна Йео, старший менеджер із кольорового маркетингу Benjamin Moore.

"Поєднуйте м'які, приглушені тони, такі як піщано-бежевий і сріблясто-шавлієвий, і акценти бурштину для заспокійливої та спокійної атмосфери. Забезпечте гармонію та баланс, уважно враховуючи співвідношення та пропорції кожного елемента", - додає вона.

Чорно-коричневий

Колись суперечливе поєднання кольорів, поєднання чорного та коричневого може створити справді розкішний простір.

"Теплі, коричневі відтінки меду, карамелі та шоколаду принесуть тепло та затишок у наші домівки, створюючи затишні розкішні інтер'єри, які привабливі для всіх", - каже Рут.

Ці чудові відтінки ідеально підходять для використання в сучасних, так в традиційних умовах.

Ванна кімната - місце для розслаблення. Тому атмосфера в цій кімнаті має бути максимально комфортною і затишною. Щоб вона стала такою, варто прикласти максимум фантазії та вишуканого смаку.

Вибираючи майбутній стиль приміщення ванної кімнати, власникові квартири слід звернути увагу, що в обраному дизайні доведеться відмовитися від невідповідних йому деталей і аксесуарів. Приміром, хай-тек буде точно несумісний з пластиковими стаканами для щіток і мильницями, а ретро-стиль зажадає від вас викинути в сміття металеві тримачі для рушників.

Зараз ви читаєте новину «Розкіш і комфорт: дизайнери назвали шість найкращих поєднань в інтер'єрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути