пʼятниця, 20 квітня 2012 10:47

Салат із кропиви готують до початку травня

Автор: фото: kuharka.com
 

Салат із найбільшим вмістом вітамінів, який можна робити зараз, це салат із свіжої кропиви. Його називають "Весняним". Рецепт розповідає Соломія Кирпа із селища Куликів на Львівщині.

"Вершечки молоденьких пагонів кропиви та листки запарюємо окропом. Одразу зціджуємо та даємо кропиві остигнути. Потім віджимаємо та дрібно нарізуємо. Скроплюємо її оцтом, додаємо до цього грубо накришені варені яйця, зелену цибулю, можна петрушку. Заправляємо майонезом, можна сметаною."

Співвідношення яєць і кропиви має бути 50 на 50. Кропиви слід нарвати завжди трохи більше. Після того, як її запарити і відтиснути, її стає набагато менше. Салат виходить соковитим. Для різноманіття можна додати крабові палички, мариновану кукурудзу, редиску, маслини.

Саме зараз молода кропива є найм'якішою і найсмачнішою, має найбільше вітамінів. У молодому листі кропиви вдвічі більше вітаміну С, ніж у смородині. Листя кропиви містять вітаміни групи В, К, каротиноїди, алкалоїди, флавоноїди, кумарини, гідроксикоричні кислоти, азотисті речовини, полісахариди, протеїн, ефірну олію, білок, дубильні речовини, органічні кислоти, амінокислоти, хлорофіл, порфірин, ситостерин, холін, бетаїн, фітонциди, солі заліза, кальцію, калію, сірки, кремнію та інші мікроелементи. З початком травня до салату вона уже не підійде.

Зараз ви читаєте новину «Салат із кропиви готують до початку травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути