середа, 22 червня 2016 10:18

Рисові кульки по-японськи подають під гострим соусом
5

Фото: patee.ru

Рисові кульки дуже ситна страва. Вона може бути і гарніром до м'ясних і рибних страв, а може і самостійною стравою. Варіантів приготування і соусів до них є багато. Вони бувають в кухнях різних країн і в кожному є щось своє.В японській роблять їх з гострими соусами, щоб кульки були пікантними.

Інгредієнти:

Рис дикий 250 г

Яйце 2 шт.

Борошно 2 ст. л.

Цибуля зелена 2 шт.

Імбир свіжий (корінь) 1 ст. л.

Гострий перець чили 1 шт.

Соєвий соус 50 мл

Вода 50 мл

Соняшникова олія 200 мл

Мед 3 ст. л.

Вода 5 ст. л.

Кунжутна олія 2 ст. л.

Імбир свіжий (корінь) 0,5 ч. л.

Лайм 0,5 шт.

Перець червоний гострий 0,2 ч. л

Салат-латук 1 Пуч.

Приготування:

Зварити рис. Змішати його з яйцем і борошном. Мокрими руками сформувати кульки.

Розігрітио в каструлі багато олії, щоб вона покривало повністю рисові кульки при смаженні. Підсмажити їх до рум'яної скоринки.

Перший соус.

Помити і нарізати дрібно зелену цибулю. Змішати її з тертим імбиром, перцем пири-пири, соєвим соусом, водою і кунжутним маслом.

Другий вид соусу.

Змішати мед, воду, кунжутну олію, подрібнений імбир, сік лайма і трохи перцю чилі.

Читайте також: Яловичину по-монгольськи смажать зі свіжим імбирем

Соус налити в маленькі піали, рисові кульки викласти на тарілку і прикрасити листям салату.

Зараз ви читаєте новину «Рисові кульки по-японськи подають під гострим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути